LDODK is Blauw-Wit duidelijk de baas

Met aan het einde van de wedstrijd een 21-13 stand op het scorebord was de overwinning van LDODK/Rinsma Modeplein op Blauw-Wit meer dan duidelijk. De zege kwam in de tweede helft geen enkel moment in gevaar.

Halverwege de wedstrijd stond LDODK ook al aan de goede zijde van de score: 10-7. LDODK startte sterk met 3-0. De Amsterdammers misten op 5-2 een strafworp en een paar minuten later gebeurde dat op 5-3 nog een keer.

Sterke verdediging

Kort daarna verliet Marvin Piepers met een bloeding onder het oog het veld. Hij werd vervangen door André Zwart, die zondag niet in de basis stond. Christian Dekkers was zijn vervanger.

Sterk verdedigend en volop ballen onderscheppend bleef LDODK op voorsprong. Maar aanvallend werd niet voldoende van het verdedigende werk geprofiteerd.

Pleit beslecht

In de tweede helft was het pleit vrij snel beslecht. Op 12-8 keerde Marvin weer terug in het veld om direct twee keer af te drukken: 14-8. Christian Dekkers pakte na een time-out ook een goal mee: 17-9. Daarmee was de wedstrijd wel gespeeld.

Het laatste kwartier was er voor het publiek niet veel meer te beleven. In de laatste minuut mistte Blauw-Wit de derde strafworp van de wedstrijd. Eindstand: 21-13.