LDODK hervat veldcompetitie als koploper

Terug naar het nieuwsoverzicht

Aan het begin van het tweede deel van de veldcompetitie staat LDODK/Rinsma Modeplein aan kop van de ranglijst in de Ereklasse A. Zaterdag 6 mei (19.00 uur) komt DSC uit Eindhoven op bezoek.

De ranglijst halverwege de competitie is een mooi plaatje. Met LDODK bovenaan met de volle buit uit de vijf gespeelde wedstrijden. De tien punten gaan gepaard met mooi doelsaldo van +30.

Het verschil met nummer twee Fortuna uit Delft is twee punten, DOS’46 staat als derde op vier punten achterstand. DSC staat vierde met vier punten.

De eerste wedstrijd tegen DSC in Eindhoven leverde voor LDODK een 18-14 overwinning op. Maar we zijn inmiddels een half seizoen verder. LDODK plaatste zich in de Korfbal League als vierde voor de play-offs, waarin de uiteindelijke landskampioen PKC sterker was. DSC eindigde in de Korfbal League 2 als tweede, op zeven punten achter kampioen Dalto.

Het tweede deel van de veldcompetitie is kort, met maar vijf wedstrijden in de reguliere competitie te gaan. Dan is duidelijk welke twee ploegen in de Ereklasse A zich plaatsen voor de play-offs voor de veldtitel.

Foto: Jacob Heres/Picturespot

Deel dit artikel op: