LDODK D1 wil graag laatste stap zetten

Terug naar het nieuwsoverzicht

Voor sommige spelers van LDODK/Rinsma Modeplein D1 is het NK zaterdag in Hardenberg al het vierde eindtoernooi om de nationale titel. In de zaal werden ze tweede, nu willen ze graag de titel.

De D1 is woensdagavond nog serieus in training. Trainer Dick Wever legt de training regelmatig stil om situaties uit te leggen. Aan het eind zijn de spelers opgedeeld in drie verschillende vakken. Het is niet zo maar een partijtje. Dick stuurt de spelers eerst ‘in vergadering’, ze moeten met z’n vieren een aanvalsplan bedenken om binnen een minuut te scoren. Is de minuut voorbij, dan roept hij de spelers bij zich. Wat was het plan? Is het gelukt?

Het is duidelijk dat in deze laatste voorbereidingen, vrijdagavond is de laatste training, de puntjes op de i worden gezet. De spelers hebben er zin in. Voor Josse en Desirée is het al het vierde eindtoernooi, Anke begint aan haar tweede strijd om de nationale titel. Josse: “We zijn niet echt meer zenuwachtig, het is niet nieuw meer. Dat is wel een verschil.”

In het kampioenschapstoernooi in de zaal werd de D1 tweede. Desirée weet wat zaterdag belangrijk zal zijn. “We moeten gewoon ons dingetje doen en vooral positief blijven, ook al zit het even tegen.” Volgens Anke is het vooral belangrijk dat er veel aandacht is voor goede passes. “En we moeten heel geconcentreerd blijven.” En vooral veel energie geven, vult Josse nog aan.

Op een eindtoernooi spelen de omstandigheden een belangrijke rol. Het zijn korte wedstrijden en alles moet goed vallen. Bovendien moeten de spelers kunnen omgaan met het vele lawaai dat supporters van sommige verenigingen veroorzaken. Josse: “In de zaal werden we tweede. De nummers één, drie en vier spelen zaterdag in de andere poule. Dat kan een voordeel zijn.”

En als het lukt om Nederlands kampioen te worden? Dan is het groot feest. Josse: “Mijn moeder komt zaterdag heel gek verkleed. We hebben afgesproken dat wanneer we winnen, ze volgende week ook een dag zo voor de klas gaat staan.”

Haalt de D1 de finale, dan wordt het ook nog heel spannend of ze de grote finale van het eerste in De Lier nog wel kunnen halen. Maar dat vinden Josse, Desirée en Anke minder belangrijk. Hun eigen finale, daar gaat het om.

Het is voor de D’s wel balen dat hun finale weer samenvalt met een belangrijke wedstrijd van het eerste. Dat was in de zaal ook al zo. Dat scheelt supporters. Maar voor wie de finale in De Lier te ver vindt, is het toernooi in Hardenberg een prima alternatief. De D’s kunnen alle support goed gebruiken.

Deel dit artikel op: