LDODK D1 opnieuw tweede van Nederland

Terug naar het nieuwsoverzicht

De finale op het NK voor D-teams was zaterdag een herhaling van de finale in de zaal. En opnieuw was Nieuwerkerk net iets sterker dan LDODK/Rinsma Modeplein: 10-8. Maar opnieuw een knappe prestatie van dit jonge talententeam.

Het zag er in Hardenberg even naar uit dat het toernooi wel eens op een grote teleurstelling kon uitdraaien. In de tweede wedstrijd tegen De Meeuwen stond LDODK voortdurend op achterstand. De Meeuwen kreeg de ene na de andere strafworp. Halverwege de wedstrijd was het 6-5 in het voordeel van De Meeuwen. Van de zes doelpunten kwamen er vijf vanaf de strafworpstip. In de tweede helft werd het ook nog 9-7, maar in de slotfase richtte LDODK zich op en sleepte er toch nog een 9-10 overwinning uit. Het was het keerpunt op het toernooi.

In de openingswedstrijd verloor LDODK al een punt door niet goed met de winderige omstandigheden om te gaan en geen antwoord te vinden op het spel van PKC D1. De wedstrijd eindigde in 3-3, een tegenvaller. Maar na twee wedstrijden stond LDODK met drie punten uit twee wedstrijden alsnog bovenaan. Met dank aan de andere uitslagen.

De derde wedstrijd tegen Sporting Delta leek een makkie. Al snel stond het 4-0 voor LDODK. De ploeg maakte het zichzelf moeilijk door de tegenstander terug te laten tot 5-4. Twee strafworpen later was het 7-4 en was de finaleplaats zeker. Het werd uiteindelijk 7-5.

In de finale was Nieuwerkerk dus opnieuw de tegenstander. De ploeg won de andere poule door in de laatste wedstrijd met Fortuna af te rekenen. De finale leek een afstraffing te worden. Nieuwerkerk kwam op 5-1, waarna LDODK zich terug knokte tot 5-4. Via 7-5 en 8-6 kwam LDODK nog tot op één punt: 8-7 en 9-8, maar helemaal langszij komen lukte niet. Einduitslag 10-8.

De nationale titel was een mooie bekroning geweest, maar de tweede plek is ook een topprestatie.

Spelers en begeleiding: gefeliciteerd!

Deel dit artikel op: