LDODK C1 na verlenging naar finale NK

Er was een verlenging nodig, maar LDODK/Rinsma Modeplein C1 heeft de finale om de Nederlandse titel gehaald. ONDO C1 werd uiteindelijk met 20-17 verslagen. Komende zaterdag wacht in Wageningen de strijd om de nationale titel, met Groen Geel C1 als tegenstander.

LDODK kroop door het oog van de naald. Met minder dan een minuut op de klok, bij een 15-15 stand, kreeg ONDO een strafworp. Maar die druk was voor de ploeg uit het Zuid-Hollandse ’s Gravenzande te hoog. De bal werd gemist, de speeltijd was voorbij, de verlenging was een feit.

Beide ploegen maakten er in Harderwijk een spannende en mooie pot korfbal van. LDODK startte sterk en liep met prachtige treffers al snel weg naar 5-1 en 8-3. Met vooral een overschot bij de sterke heren. Dankzij twee strafworpen en een afstandstreffer kwam ONDO echter terug naar 8-6. Het stokte aan LDODK-kant, de energie leek even weg. Twee doelpunten van Rimmer Houwing brachten LDODK op 10-6. Een paar onoplettendheden aan LDODK-zijde bracht ONDO opnieuw terug in de wedstrijd, het werd zelfs gelijk (10-10). In de slotminuut van de eerste helft schoot Thygo de Vries LDODK naar 11-10. Was het overwicht bij de heren in LDODK-handen, bij de dames was het net andersom.

Na rust pakte LDODK weer wat meer initiatief, maar de C1 kwam niet echt los. De doelpunten werden ook duurder. LDODK kwam nog op 14-12 voor, maar in de laatste minuten kwam ONDO opnieuw langszij. Toen de 14-14 op het bord kwam, waren er nog zeven minuten te spelen. Vier spannende doelpuntloze minuten volgden. Tot LDODK vanaf de strafworpstip de 15-14 maakte en een strafworp werd onthouden. ONDO pakte de laatste strohalm vanuit een vrije bal: 15-15. Met daarna dus nog de gemiste strafworp.

In de twee keer vijf minuten verlenging kwam LDODK eigenlijk niet meer in de problemen. De eerste helft werd afgesloten op 18-16. Het lukte LDODK de rust te bewaren en langere aanvallen te spelen. In de laatste vijf minuten van de halve finale liet ONDO op kans op de aansluiting vanaf de strafworpstip liggen. Daarna tikten de minuten weg in het voordeel van LDODK. De 18-17 kwam pas rond de laatste minuut. Een kleine kans, een onderschepping in de verdediging en een strafworp bracht de eindstand op 20-17. De finale is binnen!