LDODK begint Ereklasse met overwinning in Eindhoven

LDODK/Rinsma Modeplein is het nieuwe korfbalseizoen begonnen met een overwinning op DSC. In Eindhoven werd in de Ereklasse met 14-18 gewonnen.

LDODK begon de wedstrijd met Ran Faber, André Zwart, Kuiper en Kroon in de verdediging. In de aanval begonnen Erwin Zwart, Visscher, Femke Faber en Bouma.

De eerste helft had de ploeg van Gerald Aukes geen kind aan DSC. In een helft die, in ieder geval voor LDODK, leuk was om naar te kijken, liep LDODK uit naar een ruststand van 5-13.

In de tweede helft lukte het LDODK niet om deze lijn door te zetten. Kansen werden niet benut en het lukte DSC vaker om de verdediging van LDODK te doorbreken. Eindstand: 14-18.

LDODK 2 verloor de wedstrijd tegen DSC 2 met 10-11.

Volgende week staat in Gorredijk de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen Ereklasse op het programma. Het is dan meteen tijd voor de noordelijke derby: DOS’46 komt op bezoek in Gorredijk.