LDODK als medekoploper de zaal in

LDODK/Rinsma Modeplein boekte zondagmiddag in Amsterdam een 20-22 overwinning op Blauw-Wit. Daarmee sluit LDODK de eerste helft van de veldcompetitie af als medekoploper in de Ereklasse A.

Beide ploegen bleven in het eerste deel van de wedstrijd dicht bij elkaar in de buurt, met de Amsterdammers steeds aan de goede kant van de score. Op 9-9 kwam LDODK voor het eerst langszij om daarna vier keer de voorsprong te nemen. Het gat werd tot de rust nooit groter dan één punt, Blauw Wit kwam steeds weer op gelijke hoogte. Beide ploegen gingen halverwege de wedstrijd op 13-13 naar de kleedkamer.

Na rust zorgden drie vrouwelijke afstandstreffers voor het eerste grotere gat van de wedstrijd. De doelpunten van Marlou Kuiper, Marloes Frieswijk en Esmee van Veen brachten LDODK op 13-16. Maar dat betekende nog niet de beslissing in de wedstrijd. Blauw Wit kwam terug tot 16-16. Maar op 17-17 sloeg LDODK opnieuw een gat: 17-21. Met daarbij opnieuw drie afstandsschoten. Dit was wel de beslissende klap, al maakte Blauw Wit het nog wel spannend. Met twee strafworpen en een kleine kans werd het nog 20-21. Marjolijn Kroon maakte van dichtbij de bevrijdende 20-22.

Door de overwinning in Amsterdam sluit LDODK de eerste helft van de veldcompetitie af met 7 punten uit 5 wedstrijden, net als Fortuna. DOS’46 en KCC hebben een puntje minder. Blauw Wit gaat de zaal in met 4 punten en Deetos staat puntloos onderaan.

LDODK gaat zich nu voorbereiden op de Korfbal League in de zaal, die op 20 november start met een uitwedstrijd tegen KCC.