LDODK 2 strijdt voor play-offs

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK/Rinsma Modeplein 2 kan zich zaterdag (18.00 uur) in de laatste reguliere competitiewedstrijd plaatsen voor de play-offs in de Reserve Korfbal League. Er moet dan met minimaal drie punten verschil worden gewonnen van Fortuna 2.

Het was afgelopen zondagmiddag tot het laatst spannend in de wedstrijd van het tweede bij koploper Blauw Wit 2. Toch bleven de punten in Amsterdam. LDODK 2 staat door het verlies nu vijfde met 22 punten. DVO en Fortuna hebben twee punten meer. En deze stand biedt dus nog altijd kansen voor een plek in de play-offs, omdat Fortuna zaterdag naar Gorredijk komt. Fortuna won eerder in Delft met 20-18 en dat betekent dat LDODK met minimaal drie punten verschil moet winnen om Fortuna op basis van onderling resultaat te kunnen verslaan.

Slaagt het tweede er in om dat voor elkaar te krijgen, dan is het nog even afwachten wat DVO 2 doet tegen hekkensluiter Deetos 2. De kans is het grootst dat DVO wint en dan eindigt LDODK op de vierde plek. En dat betekent weer dat LDODK 2 dan in de play-offs aantreed tegen nummer 1 op de ranglijst Blauw Wit 2.

De play-offs worden op vrijdagavond 29 maart gespeeld in één wedstrijd. De nummers 1 en 2 spelen thuis. De winnaars van beide duels spelen een week later op vrijdag 5 april de finale bij OVVO in Maarssen.

Foto: Jacob Heres/Korfbalfoto.nl

Deel dit artikel op: