LDODK 2 redt het net niet

LDODK/Rinsma Modeplein 2 en Fortuna 2 zorgden vrijdag in de play-offs van de reserve Korfbal League voor een spannende partij. De ploeg uit Delft trok uiteindelijk aan het langste eind: 19-20.

Een groot deel van de eerste helft leidde Fortuna de dans in een goed gevuld Kortezwaag. Het liep bij de Delftenaren allemaal net wat vlotter dan bij de thuisploeg. Fortuna was scherp van afstand, LDODK miste een paar opgelegde doorloopballen en kleine kansen.

Fortuna nam steeds een kleine voorsprong van twee punten, waarna LDODK weer kon aanhaken. Vanaf 7-7 liep Fortuna echter uit naar een marge van drie: 7-10 en 8-11. LDODK toonde veerkracht en kwam in de laatste twee minuten voor rust toch weer langszij: 11-11.

Na rust bracht Jurjen Veenstra vanaf de strafworpstip LDODK voor het eerst aan de leiding: 12-11. Het puntje voorsprong bleef tot 14-13. Daarna nam de ploeg uit Fortuna steeds weer die kleine voorsprong. En dat bleef zo tot het einde van de wedstrijd. De marge was nooit groter dan één punt, LDODK maakte steeds weer gelijk. Op 18-18 kwam André Zwart nog in het veld in de hoop de beslissing te kunnen forceren, het lukte niet.

Door de winst heeft Fortuna zich geplaatst voor de finale van volgende week. Tegenstander is PKC/Vertom 2 dat in de andere play-off Blauw-Wit 2 met 22-19 versloeg.

Voor het LDODK 2 eindigt een mooi zaalseizoen met een tweede plek op de ranglijst en net geen finale.