Korfballen en corona: toon respect

Terug naar het nieuwsoverzicht

Het nieuwe seizoen is begonnen. Gelukkig! De eerste trainingen en oefenwedstrijden zijn geweest. Net als in het gek verlopen vorige seizoen, speelt corona ook nu nog steeds een belangrijke rol in het reilen en zeilen rond het korfbalveld.

Binnen het bestuur komt het onderwerp corona vanzelfsprekend ook regelmatig op tafel. Als vereniging volgen we de richtlijnen van KNKV, NOC*NSF en de overheid. Maar het vertalen van deze richtlijnen naar de praktijk is soms nog een hele uitdaging. Het is aan de buitenkant misschien niet even zichtbaar, maar hierover zijn heel wat gesprekken gaande met de gemeente en Sportcentrum Kortezwaag. Binnen de mogelijkheden proberen we het allemaal zo prettig mogelijk te laten verlopen.

Misschien zijn de gedragsregels niet altijd even leuk en vind je ze soms ook overdreven. Maar de praktijk is dat we het er mee moeten doen. Het is gewoon even niet anders en het went vast.

Het is vooral belangrijk dat we de regels naleven. Dat doe je voor jezelf, maar vooral ook voor de gezondheid van je medeleden en iedereen die op onze accommodatie te gast is. Bovendien is er van hogerhand controle op naleving van protocollen. Uit andere delen van het land zijn voorbeelden bekend van gemeenten die ingrijpen wanneer verenigingen zich niet de regels houden. Dat willen wij niet!

We houden niet van verplichten, dat doen we dus ook niet. Maar ook als we sterke adviezen geven, volg ze dan a.u.b. op. Er is over nagedacht. Neem als voorbeeld de mondkapjes in de auto naar uitwedstrijden. Ook al vind jij het niet nodig, een ander vindt dat misschien wel. Bovendien heeft iedereen een voorbeeldfunctie voor de ander. Dus hanteer niet het uitgangspunt dat jij je niet aan de regels hoeft te houden omdat een ander het ook niet doen. Maar wijs die ander er vriendelijk op om zich wel aan de regels te houden, net zoals iedereen dat doet. Dan komen we het verst.

Het is voor veel mensen een onzekere tijd. Wat doe je wel, wat doe je niet? De een heeft meer angst voor het virus dan de ander. Door respect te tonen voor de gedragsregels, maken we het voor iedereen prettig om samen te sporten. En dat is wat we willen. Het is niet alleen gezond, maar ook nog eens gezellig.

We wensen iedereen een mooi seizoen.

Bestuur LDODK/Rinsma Modeplein

Deel dit artikel op: