Kan LDODK zelfvertrouwen tanken bij TOP?

Terug naar het nieuwsoverzicht

Na een weekje Pinksterpauze hervat LDODK/Rinsma Modeplein zaterdag de Ereklasse A met een uitwedstrijd tegen TOP Sassenheim, de nummer laatst op de ranglijst.

Er zijn nog twee rondes te gaan in de reguliere competitie. Over ruim een week is duidelijk welke twee ploegen uit de Ereklasse A zich plaatsen voor de play-offs.

LDODK staat met 12 punten nog steeds aan kop van de ranglijst. Dat zijn net zoveel punten als Fortuna, dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld. Twee weken geleden pakte de ploeg uit Delft in Gorredijk de punten. LDODK en Fortuna hebben dan ook de beste papieren voor het toetje van de competitie.

DOS’46 zit ook nog op het vinkentouw met 10 punten. De ploeg uit Nijeveen verloor twee weken terug onverwachts bij DSC, maar strijdt nog steeds mee. DOS’46 heeft wel een pittig programma met nog wedstrijden tegen Blauw Wit en Fortuna.

Voor LDODK wacht in de laatste ronde een thuiswedstrijd tegen Blauw Wit ,dat in het slot van de competitie nog een beslissende rol kan spelen. De Amsterdammers spelen zowel tegen LDODK als DOS’46, terwijl een door noodweer gestaakte wedstrijd tegen Fortuna nog moet worden uitgespeeld.

TOP heeft het al een paar seizoenen moeilijk. Nog niet zo lang geleden kampioen van Nederland, eerder in de zaal al uit de Korfbal League gedegradeerd, nu neemt de ploeg ook op het veld afscheid van het hoogste niveau. Na acht wedstrijden is nog geen punt gehaald. Maar dat betekent natuurlijk niet dat LDODK de punten zo maar kan oprapen.

Foto: Jacob Heres/Picturespot.nl

Deel dit artikel op: