Jetze de Jong naar LDODK/AH Gorredijk

Terug naar het nieuwsoverzicht

“Ik wil graag in de Korfbal League spelen en daarom stap ik over naar LDODK.” Jetze de Jong (21) uit Oudega (Sm.) is ambitieus. Hij speelt nu nog bij het Groningse Nic.

De talentvolle De Jong omschrijft zichzelf als een allround korfballer, een reboundheer die ook zijn doelpuntjes meepikt. In het verleden werd hij al wereldkampioen met Oranje onder 19 en zat hij in de voorselectie van Oranje onder 21. Bovendien speelde hij twee keer met DOS’46 A1 de juniorenfinale in Ahoy, waarbij de tweede keer de nationale titel werd binnen gehaald.

Anderhalf jaar geleden stapte Jetze over van DOS’46 naar Nic. Daarvoor speelde hij bij achtereenvolgens Quick ’21 en Hoogkerk. Eerder dit seizoen maakte hij in Groningen al bekend dat hij aan daar aan het einde van het seizoen zou stoppen. “Ik wil de volgende stap maken, naar het hoogste niveau, de Korfbal League. Ik zie daarvoor de meeste kansen bij LDODK. De club heeft mooie ambities. Het is bovendien een gezellige warme vereniging met een goede organisatie.”

Jetze zit aan het einde van zijn CIOS-opleiding. Daarna wil hij via thuisstudies een opleiding in Sales gaan volgen.

Deel dit artikel op: