Hoe onze vrijwilligers zorgen dat jij elk Korfbal League-duel (live) kunt volgen

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK/Rinsma Modeplein is dit seizoen zelf verantwoordelijk voor de livestreams van de thuiswedstrijden van Senioren 1 en 2 in de Korfbal League. Een team van vrijwilligers heeft een topprestatie geleverd.

Het idee om als League-clubs samen een platform op te richten waar alle wedstrijden live en in samenvatting zijn te zien, is al een paar jaar oud. Toch duurde het nog vrij lang voor de kogel door de kerk was. En toen moest binnen de vereniging alles nog worden georganiseerd.

Met de kennis van Jurjen Smid en de contacten van Remco Winter is in korte tijd alle benodigde apparatuur verzameld en geïnstalleerd. Bovendien was er vrij snel een vast team van zo’n 14 vrijwilligers dat onder leiding van Jurjen de afgelopen maanden de thuiswedstrijden professioneel in beeld brachten. Denk daarbij aan cameramensen, maar ook aan mensen die zorgen voor de statistieken, herhalingen, regie, presentatie en analyses. Ook zijn er vrijwilligers die in de dagen voor de wedstrijd de stream inhoudelijk voorbereiden.

Ook op LDODK.nl en social media

Rond de wedstrijden waren er ook nog de voorbeschouwing, het verslag en actuele foto’s en video’s op de site en de socials. Al met al een topprestatie waarin LDODK zich naar de buitenwereld weer voortreffelijk heeft gepresenteerd.

Dank aan het team dat deze werkzaamheden heeft verzorgd: Feiko de Vreede, Lex Punter, Steffen Hoogeveen, Sjoerd Kuperus, Jasper Bos, Jurjen Veenstra, Jelmer bij de Leij, Bouke Post, Bente Kuipers, Rik Russchen, Hilde de Boer, Friso Boode, Wilco Berga, Marjolijn Kroon, Sietse de Boer, Remco Winter, Jurjen Smid en Arend Waninge.

Deel dit artikel op: