Het veld. Hoe zat het ook al weer?

Terug naar het nieuwsoverzicht

In het paasweekend gaat de veldcompetitie weer van start. Voor veel teams, zeker de jeugdteams, betekent dat een volledig nieuwe voorjaarscompetitie, met vaak nieuwe tegenstanders. Alle teams beginnen weer met nul punten. Er zijn ook teams die verder gaan met de competitie op het punt waar ze voor het zaalseizoen zijn gebleven. Een overzicht van deze ploegen.

LDODK/Rinsma Modeplein 1
Het eerste begint het tweede deel van de veldcompetitie op 28 april thuis tegen Fortuna. LDODK staat samen met DOS’46 aan kop in de Ereklasse A. Beide ploegen hebben 7 uit 4. De competitie gaat over 10 wedstrijden. Fortuna volgt met 4 punten. LDODK en Fortuna moeten nog twee keer tegen elkaar. Op 28 april in Gorredijk, op 1 juni in Delft. Op 25 mei komt DOS’46 naar Gorredijk. De nummers 1 en 2 spelen op 15 juni een halve finale.

LDODK/Rinsma Modeplein 2
Het tweede staat na 4 van de 10 wedstrijden in de reserve Ereklasse op de laatste plaats met 2 punten. De ploegen in het tweede deel van de ranglijst staan dicht bij elkaar en gezien de prestaties in de zaal moeten er nog overwinningen mogelijk zijn. Dit zal ook nodig zijn, want de nummer laatst van de ranglijst degradeert aan het einde van het seizoen.

LDODK/Rinsma Modeplein 3
Het derde had een goede eerste seizoenshelft op het veld in de Reserve eerste klasse. Het derde staat aan kop met 15 uit 8, een voorsprong van 2 punten op De Wâlden 2. In de zaal promoveerde het derde naar de reserve hoofdklasse, dus zou het heel mooi zijn als het derde ook op het veld een stap omhoog maakt.

LDODK/Rinsma Modeplein A1
De A1 had in de zaal in de hoofdklasse een goed seizoen. Op het veld spelen een ze klasse lager. Ze beginnen de tweede helft van de competitie als koploper met 14 punten uit 8 wedstrijden. Dat zijn er twee meer dan de naaste concurrenten Wageningen, De Meeuwen en DOS’46 A2. Tegen Wageningen heeft LDODK bovendien al twee keer gespeeld.

LDODK/Rinsma Modeplein A2
De A2 bevindt zich aan het begin van de tweede helft van de veldcompetitie onderin de middenmoot, op plaats 6 met 5 punten uit 8 wedstrijden. De competitie telt 14 wedstrijden.

LDODK/Rinsma Modeplein B1
De B1 staat in de Hoofdklasse op een derde plaats met 10 uit 8. Dat zijn 6 punten minder dan koploper DOS’46 en 2 minder dan Unitas. Hier gaat alleen de nummer 1 door naar de halve finale.

LDODK/Rinsma Modeplein C1
Met nog 6 wedstrijden te gaan staat de C1 op plek 3 met 11 punten. Koploper CSL heeft al 16 punten, nummer twee Heerenveen heeft er 12. Ook in deze klasse gaat alleen de nummer 1 door naar de halve finale.

 

Deel dit artikel op: