Het tweede heeft heel veel zin in de finale

Terug naar het nieuwsoverzicht

Daniëlle Hulst verwacht vrijdagavond met het tweede een gelijk opgaande wedstrijd in de finale om het Nederlands kampioenschap voor reserve teams. “We moeten volop aan de bak.”

Het verhaal is bekend: voor de zaal bungelde LDODK/Rinsma Modeplein 2 onderaan in de Reserve Ereklasse A. In het voorjaar stoomde LDODK 2 – met slechts 1 verliespunt – door naar de nummer 2 positie, waarmee het de kruisfinales haalde. Na een zinderende slotfase werd daarin PKC/SWKGroep 2 aan de kant gezet. En nu staat LDODK 2 aan de vooravond van de veldfinale, voor het eerst in de clubhistorie. In Harderwijk is Blauw-Wit 2 de tegenstander in de strijd om het Nederlands kampioenschap voor reserveteams.

Aan de telefoon is Daniëlle Hulst, met haar 24 jaar één van de oudgedienden in het tweede.  Ze verhuisde zes seizoenen geleden van Rodenburg naar LDODK. “Er staat nu een ander team dan aan het begin van het seizoen, ook omdat we blessures hadden. Bovendien hadden we veel nieuwe spelers; ze moesten wennen aan het hogere niveau. Dat had tijd nodig.”

In de zaal ging het al veel beter en werden de kruisfinales nét gemist. Volgens Daniëlle is de kracht van het team dat ze voor elkaar willen werken. “We gunnen elkaar succes. En heel belangrijk: we houden ons aan de afspraken over hoe we de wedstrijd willen spelen.”

De spelers kennen de tegenstander goed. Beide ploegen speelden dit seizoen al vier keer tegen elkaar. Daniëlle verwacht een gelijk opgaande wedstrijd. “We hebben twee keer verloren en een keer gelijk gespeeld. De wedstrijd in mei wonnen we dik, dus dat geeft moed. Maar zo’n finale is een op zichzelf staande wedstrijd, dus we moeten volop aan de bak. We zijn aan elkaar gewaagd, toch vind ik dat wij de betere ploeg hebben. Het wordt spannend.”

Het team heeft zin in vrijdag. Heel veel zin, ook al laten ze zich niet gek maken door bijgeloof. Alhoewel… Jurjen Bosma sloeg Daniëlle voor de laatste wedstrijd op haar handen, zodat ze makkelijker zou scoren. Prompt scoorde ze drie keer. “Wie weet helpt het vrijdag ook”, zegt Daniëlle lachend.

De veldfinale van de Reserve Ereklasse wordt begint vrijdag 21 juni om 20.30 uur op het terrein van Unitas in Harderwijk (Slingerbos 1, 3844 AC).

Deel dit artikel op: