Groen Kabaal weet ook in coronatijd supporters te binden  

Terug naar het nieuwsoverzicht

Supportersvereniging Groen Kabaal organiseerde dit weekend een wijnproeverij. Er werden zo’n veertig wijnpakketten verkocht. Het is niet het eerste succesvolle activiteit dat de vereniging in coronatijd organiseert.

Alle deelnemers kregen een pakket van Gall&Gall thuisbezorgd door een van de bestuursleden. Later op de dag vertelden presentatoren Jesse en Jasper via een livestream over alle ins en outs van de wijnen. 

Voor iedereen

Voorzitter Hessel Waninge is trots op wat de supportersvereniging in coronatijd heeft weten te organiseren. “Normaal gesproken organiseren we elk seizoen wel activiteiten naast onze aanwezigheid bij de Korfbal League-wedstrijden. Denk bijvoorbeeld aan de paasbrunch en het darttoernooi. Nu dat door corona niet kon, zijn we op zoek gegaan naar alternatieven.” 

Die alternatieven werden gevonden. Van een vossenjacht en spandoekenwedstrijd voor de jongste jeugd, tot een bierproeverij en Jongens tegen de Meisjes voor de iets oudere supporter. Vorige week stond er een fotowedstrijd voor de D’s tot en met de A’s op het programma. “Een van onze doelen was om voor elke leeftijdsgroep iets te bieden. Dat is gelukt.”

Leuk om te organiseren

Als voorzitter van het negenkoppige bestuur van de supportersvereniging merkt Hessel veel enthousiasme om activiteiten te organiseren. “Tijdens onze vergaderingen bepreken we welke ideeën er zijn en wie de organisatie op zich wil nemen. Vaak hoeven we niet lang te zoeken, omdat iedereen het heel leuk vindt om te doen.” 

Wat het volgende evenement is dat de supportersvereniging gaat organiseren? Dat weet Hessel nog niet. Wel hoopt hij op dat er binnenkort iets meer mogelijk is, binnen de coronaregels. “We merken dat mensen elkaar ontzettend missen. Het zou heel mooi zijn als we binnenkort weer mensen fysiek bij elkaar kunnen brengen.”

Deel dit artikel op: