Groen Kabaal is er klaar voor

Terug naar het nieuwsoverzicht

Als het aan supportersvereniging Groen Kabaal ligt wordt sporthal Kortezwaag zaterdag helemaal groengeel. Voorzitter Jasper Bos: “We hebben afgelopen weekend voor het eerst die mooie lichtgevende sticks gebruikt. Daarvan hebben we er zaterdag twee keer zo veel.”

Zaterdagavond is er in ieder geval geen confetti voor de wedstrijd. Jasper begrijpt de commotie die daar afgelopen weekend over is ontstaan. “We moeten profiteren van de mediabelangstelling die er nu is. Dus daar moet een supportersvereniging rekening mee houden. Het moet niet zo zijn dat een wedstrijd door sfeeracties veel later moet beginnen.”

Afgelopen zondag in Sassenheim was Groen Kabaal ook niet het plan om de confetti-kanonnen te gebruiken. Maar in overleg met de TOP-supporters is het toch gedaan. “Zij wilden ook graag, dus hadden we afgesproken alleen naar de grond te richten. Daar hebben wij ons ietsje beter aan gehouden dan TOP.”

Jasper hoopt wel dat dergelijke sfeeracties ook in de toekomst mogelijk blijven. “Het is toch speciaal. Ik weet als kind nog hoe leuk ik het vond om WC-rollen op het veld te gooien. In overleg moet er een oplossing mogelijk zijn, bijvoorbeeld door eerder met de presentaties van de ploegen te beginnen.”

Het is een speciaal seizoen voor Groen Kabaal. Het aantal leden groeit nog steeds. “Wij opereren het best als er iets op het spel staat of wanneer het spannend is. Je zag tijdens de competitie op een gegeven moment dat het gewoon werd om te winnen. Dan stonden we te snel ruim voor en dan is het lastiger sfeer maken. Of we stonden te snel kansloos achter en dan lukt het ook niet. Maar ik kijk uit naar zaterdag. Dan gaan we knallen. In en om het veld.”

Deel dit artikel op: