Gewijzigde invulling zaalwacht

De werkwijze rondom de rol van zaalwacht wordt met ingang van dit zaalseizoen gewijzigd. Het afgelopen seizoen is het veelvuldig voorgekomen dat zaalwachten niet op kwamen dagen, zonder te ruilen of af te zeggen. Uiteindelijk is besloten dat de teams zelf verantwoordelijk zijn voor de bediening van het scorebord tijdens de wedstrijden.

Vanaf de B’s en ouder kunnen de spelers het scorebord bedienen. Bij de jongere jeugd zullen de ouders van de spelers dit moeten doen. Als iedereen 1 wedstrijd van een uurtje het scorebord bedient, is het al rond. Bij de viertallen die met meerdere teams tegelijk spelen is er ook maar een team nodig die het scorebord bediend, hiervoor zullen de teams die tegelijk spelen dit onderling af moeten stemmen wie die keer het scorebord bediend. Deel als coach zijnde dus bij elke wedstrijd iemand in om het scorebord te bedienen.

Scheidsrechters en coaches zullen moeten zorgen dat hun wedstrijden op de geplande tijd beginnen, om uitloop te voorkomen. Coaches zijn dus ook verantwoordelijk dat het materiaal (ballen/juiste paal) tijdig gereed is.

Er is altijd een bakje aanwezig met instructie over het scorebord en daarin de sleutels van de ballenrekken.

Het kan voorkomen dat ouders die schoonmaken en vroeger waren vrijgesteld van zaalwacht, misschien 1 maal per seizoen een uurtje het scorebord moeten bedienen bij een wedstrijd van hun kind.

Kort samengevat wat de taken zijn van zaalwacht/coaches:

– Coach deelt reservespeler/ouder in voor zaalwacht. Deze reservespeler/ouder zorgt dat hij/zij 5 minuten voor de wedstrijd bij het scorebord zit. Mochten er onduidelijkheden zijn hoe het scorebord werkt kan hij/zij de instructies die bij het scorebord liggen doornemen, of anders degene die daarvoor het scorebord bedient hier naar vragen.
– Mochten er meerdere teams tegelijk spelen, dan spreken de ingedeelde spelers/ouders zelf even af wie die keer het scorebord bediend.

Het lijkt misschien heel ingewikkeld, maar het spreekt allemaal voor zich als men het formulier met instructies bij het scorebord door neemt.

Bij vragen, mail gerust naar kantinedienst@ldodk.nl

Deel dit artikel op: