Fortuna veel te sterk voor LDODK

Voor de laatste wedstrijd van LDODK/Rinsma Modelplein in 2021 waren de verwachtingen nog hooggespannen. De topper tussen Fortuna/Delta Logistiek en LDODK, de nummers een en twee van poule A van de Korfbal League, bleek echter alleen op papier een topper. LDODK was zondagmiddag in het Sportcentrum Kortezwaag lang niet opgewassen tegen een veel te sterk Fortuna: 20-29.

Vanaf het begin van de wedstrijd liep LDODK, waar de van een blessure herstelde André Zwart na maanden afwezigheid zijn rentree in de basis maakte, achter de feiten aan. Hoopgevend was het eerste doelpunt van LDODK, dat al binnen tien seconden viel via Julian Frieswijk met zijn eerste balcontact. Maar daarna stelde Fortuna gauw orde op zaken. Binnen vijf minuten leidde Fortuna met 1-5, met name door toedoen van Fleur Hoek en Daan Preuninger. Vooral laatstgenoemde bleek de eerste helft met vijf treffers een plaag voor LDODK.

Tot tien minuten voor rust bleef LDODK met kunst en vliegwerk aan het elastiek hangen. Maar bij een 7-9 tussenstand knapte het elastiek en liep Fortuna uit naar 7-15 bij rust en was de wedstrijd feitelijk al gespeeld. De Delftenaren waren op alle fronten de meerdere van LDODK. Verdedigend slaagde Fortuna met name rond de korfzone er heel goed in om het LDODK-spel te ontregelen via vele ‘steals’ door met name het herenviertal. En aanvallend speelde Fortuna bij vlagen in een bijzonder hoog baltempo. Waar bij LDODK het aanvallende spel vaak stagneerde doordat de balbezitter soms secondenlang de bal vast hield en er geen aanspeelpunten waren, combineerde Fortuna naar hartenlust door, waardoor de verdediging van LDODK voortdurend achter de feiten aanliep en overal steeds een fractie te laat was.

Bij de start van de tweede helft leek LDODK zich enigszins op te richten met twee snelle doelpunten in de eerste minuut door Ran Faber en Marloes Frieswijk. Maar Fortuna stelde snel orde op zaken. Tien minuten voor tijd bedroeg het gat tussen beide ploegen maar liefst twaalf doelpunten (14-26) en dreigde een afstraffing. Maar in de laatste minuten lieten de gasten de teugels vieren en kon LDODK nog iets terug krabbelen tot 20-29. En daarmee redde de thuisploeg in de tweede helft, met dertien treffers tegenover veertien treffers van Fortuna, toch nog enigszins haar gezicht.