Energiek LDODK blijft in de race voor play-offs

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK/Rinsma Modeplein heeft de plaatsing voor de play-offs na de overwinning van afgelopen zaterdag tegen GG/IJskoud de Beste weer geheel in eigen hand. Terwijl een gemotiveerd LDODK in het sfeervolle Sportcentrum Kortezwaag geen spaan heel liet van de debutant uit Wormer (32-16), liet de concurrentie punten liggen en staat LDODK weer gewoon op een plek die recht geeft op het toetje van de Korfbal League: de play-offs.

“We waren vandaag vanaf het begin scherp. We wilden ze niet onderschatten. En we wilden voorkomen dat we achter de feiten aan zouden lopen, zoals we dat in het begin tegen PKC vorige week wel deden.” Julian Frieswijk refereerde na afloop toch nog even naar de o zo belangrijke wedstrijd in Papendrecht waar LDODK misschien wel haar belangrijkste overwinning van het seizoen behaalde, ondanks een wat tam begin.

“Ja, laten we eerlijk zijn, die wedstrijd hield ons in leven. En dat heeft ons wel een boost gegeven. Die week daaraan voorafgaand hebben we met elkaar een andere wedstrijdvoorbereiding gedaan. Wat leuke dingen met elkaar gedaan. En daar hebben we veel positieve energie van gekregen. We staan weer met plezier te spelen.”

Plezier

En dat plezier spatte er ook in de wedstrijd tegen Groen Geel vanaf. Vanaf het begin zat de thuisploeg er vooral verdedigend bovenop, onder aanvoering van een weer fris ogende Friso Boode en een messcherpe Marloes Frieswijk die met diverse onderscheppingen voorkwam dat Groen Geel ook maar in de buurt van de korf kwam. Aanvallend was het vooral Julian Frieswijk die het vizier op scherp had staan. Binnen tien minuten stond er een 6-0 voorsprong op het bord en was de wedstrijd in feite al gespeeld. Het was daarna vooral van belang dat de concentratie niet verslapte.

“Op een gegeven moment werd dat wel wat minder. Daar hebben we ook in de pauze met elkaar goed op gehamerd.” Na rust (ruststand 14-7) was de focus weer terug en werd het thuispubliek getrakteerd op een mooie korfbalshow met de nodige creatieve ingevingen en fraaie aanvallen over meerdere schijven. En dat zijn ook de momenten dat Frieswijk zich als een vis in het water voelt. “In de afgelopen weken was het soms misschien wel wat te gecontroleerd. Ik voel me het prettigst als het allemaal iets losser is.” De teller bleef uiteindelijk stilstaan bij 32-16.

Nog twee finales

Met nog twee wedstrijden te gaan, ligt de route naar de play-offs weer helemaal open, te beginnen volgende week tegen Blauw-Wit, de ploeg van Gerald Aukes. Datzelfde Blauw-Wit zorgde dit weekend nog voor een sensatie door bijna TOP te verslaan. Ternauwernood wist de ploeg uit Sassenheim een nederlaag af te wenden. “We hebben het nu weer in eigen hand. Dat voelt goed, maar we kunnen dus geen ploeg onderschatten. Dat blijkt wel weer.” En zo leeft LDODK van finale naar finale in een competitie die veel weg heeft van een tombola en waarin alles mogelijk is.

LDODK speelt komende zondag 8 maart haar volgende ‘finale’. Om 14.30 uur uit tegen Blauw Wit (A). Daarna volgt op zaterdag 14 maart de laatste reguliere competitiewedstrijd thuis tegen TOP/SolarCompleet. Aanvang: 20.00 uur.

Foto’s: Jacob Heres/Picturespot.nl

 

Deel dit artikel op: