EK Korfbal update 1

Terug naar het nieuwsoverzicht

Het EK Korfbal (EKC) 2018 vindt van 13 oktober t/ m 21 oktober in Drachten, Gorredijk, Leeuwarden en Heerenveen. De Poulewedstrijden worden gespeeld in Drachten en Gorredijk. De tussenrondes zullen worden gespeeld in Leeuwarden en Gorredijk. De wedstrijden om de plekken 3 t/m 16 en de finale zullen worden gespeeld in Heerenveen.

De komende maanden zullen we jullie op de hoogte houden van het naderende EKC toernooi. Als LDODK zijn we natuurlijk blij dat wij als club mee mogen doen met de organisatie van dit toernooi.

In Gorredijk worden de wedstrijden gespeeld vanaf zaterdag 13 oktober t/m donderdag 18 oktober.

Om de organisatie mogelijk te maken gaan we een beroep doen op leden, ouders, vrijwilligers. Alles om korfbal te promoten en hier als LDODK ook beter van te worden. Weet je nu al dat je wil helpen als vrijwilliger? Geef je dan op via mailadres b.haaijer@telfort.nl. Daarbij het verzoek evt. voorkeur aan te geven welke taak je zou willen uitvoeren. Er zal vervolgens contact met je worden opgenomen.

Tevens zijn we als LDODK op zoek naar leuke ideeën, waar we als LDODK dan beter van kunnen worden. Hierbij valt te denken aan de gebruikelijke verloting in de pauzes, maar ook aan andere creatieve oplossingen. Ook dit mag je laten weten via b.haaijer@telfort.nl .

Vanuit het KNKV is reeds het ‘Back to school’-idee opgezet waarbij de organiserende verenigingen/leden hier invulling aan kunnen geven.
Hierbij bieden de A-jeugd (jonge senioren) van de korfbalverenigingen uit de speelsteden een korfbalclinic aan op de school waar ze zelf les hebben gehad. De groepen die een clinic krijgen zijn groep 3 t/m 6. Optioneel ook groepen 7&8.
In de week voor het EK krijgen de groepen 3 t/m 6 de mogelijkheid om deel te nemen aan een clinic door (jeugd)internationals. A-spelers (jonge senioren) van de vereniging zijn aanwezig bij de clinic die door de Oranje-spelers worden gegeven.
Na het EK is er de mogelijkheid om een clinic bij de vereniging te organiseren waarbij de niet-korfballers enthousiast worden gemaakt om meerdere trainingen te komen volgen. Deze trainingen worden gegeven door de A-spelers (jonge senioren) en/of enthousiaste trainers die positief en op een leuke wijze met de kinderen omgaan. Mocht je dit heel erg leuk lijken, dan verzoeken we je voor 10 juli aan te melden via b.haaijer@telfort.nl. Vervolgens kunnen we dan gezamenlijk de planning bespreken en je voorzien van lesmateriaal en documentatie wat ter beschikking gesteld wordt door de KNKV.

Deel dit artikel op: