Eerste G-korfbaltoernooi bij LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

Volop juichen wanneer er wordt gescoord, tegenstanders die elkaar een high five geven na een doelpunt en elkaar na afloop van de wedstrijd uitgebreid feliciteren met de overwinning. Mooie beelden afgelopen zaterdag bij het eerste G-korfbaltoernooi in Gorredijk.

Sinds afgelopen zomer heeft LDODK/Rinsma modeplein een G-team, korfballers met een verstandelijke beperking. De zeven korfballers trainen iedere week onder leiding van international Marjolijn Kroon en haar assistenten. Bij kv Oerterp hebben ze al langer een afdeling G-korfbal. Vanuit Ureterp kwamen ze zaterdag met twee teams naar Gorredijk. Teams van ROG (Groningen) en AVO (Assen) maakten het deelnemersveld compleet. De G-teams spelen op een klein veld, vier tegen vier. Komt de bal in handen van de tegenstander, dan is de aanvaller ineens verdediger en omgekeerd.

Esther Wijnstra (17) is een van de speelsters van LDODK. Ze is doof, maar draait zonder problemen mee in het team. Ploeggenoot Lutske begeleidt haar in het veld met aanwijzingen, haar zus Anita kent de gebarentaal en is een van de coaches. Volgens vader Jilt is Esther heel enthousiast. “Esther seach Anita en har broerke Janco kuorbaljen en no kin se sels ek spylje. Se sit somtiden al oeren foar de training yn de klean klear en do kinst oan har sjen dat se der in soad wille oan belibbet.”

Het G-team van LDODK is mede het initiatief van shirtsponsor Jetze de Vries van Maatwurk Ondersteuning. “Foar de minsken dy’t by ús wurkje is sporten net altyd fanselssprekkend. En it giet net allinnich om it bewegen, ek it sosjale aspekt is belangryk.” Het idee om te gaan korfballen maakte de medewerkers van Maatwurk niet allemaal direct enthousiast. Een keer meetrainen om sfeer te proeven heeft inmiddels wel een paar spelers opgeleverd.

Deel dit artikel op: