Eerste belangrijke punten voor LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

De ploeg baalde vorige week flink toen het in de slotfase verloor van KZ/Hiltex. Vandaag waren het wéér spannende laatste minuten, maar deze keer lukt het wel om het hoofd koel te houden. LDODK/AH Gorredijk won in Amsterdam met 26-28 van Blauw Wit (A).

Betty Jansma stond weer in de basis na een enkelblessure. Henk Bijker speelde op de plaats van Markus de Boer, die onvoldoende was hersteld van een vorige week opgelopen blessure. Beiden speelden een prima wedstrijd.

LDODK begon slordig aan de wedstrijd; er werden te veel plaatsfouten gemaakt, waardoor van fatsoenlijke aanvallen geen sprake was. Na een 2-0 achterstand herstelde LDODK zich en kwam het terug tot 3-3. Toch was het Blauw-Wit dat met 7-4 voor het eerst een gaatje van drie doelpunten sloeg. De ploeg van coach Erik Wolsink bleef echter rustig en trok de stand gelijk tot 8-8. Aanvoerder André Zwart: ‘’Vanaf 10-10 kregen we meer grip op de wedstrijd, al konden we dat nog niet echt in doelpunten uitdrukken.’’ LDODK kwam voor het eerst op voorsprong (10-11), maar tot de pauze was het stuivertje wisselen. Er werd aan de lopende band gescoord; in de laatste minuut zelfs vijfmaal. Ruststand 14-14.

André: ‘’De laatste tien minuten tot de rust waren we eigenlijk beter dan Blauw-Wit. Dus in de pauze zeiden we tegen elkaar dat we zo moesten doorgaan. We voelden dat het er echt in zat vandaag.’’ Dat bleek na rust, toen LDODK direct op een 14-16 voorsprong kwam. Maar Blauw-Wit kwam weer langszij. Dat was het beeld tot 20-20: LDODK kwam twee punten voor, Blauw-Wit maakte weer gelijk.
Toen was het opeens toch Blauw-Wit dat weer op voorsprong kwam: 22-20. Maar na 24-23 scoorde LDODK driemaal op rij: 24-26. Blauw-Wit kwam weer langszij: 26-26, LDODK had direct het antwoord klaar: 26-28.
Het werden drie spannende slotminuten, maar LDODK bleef goed bij de les. André: ‘’In het laatste deel van de wedstrijd leek het er een paar keer op dat Blauw-Wit ging doordrukken, maar wij scoorden in die fase vaak direct na een goal. Daarmee lag de druk steeds bij Blauw-Wit en hadden wij de rust om de goede kansen op de goede momenten te pakken.’’

Uitblinkers aan LDODK-zijde waren André en Erwin, samen goed voor 21 goals. André: ‘’In de hele wedstrijd verdedigde Blauw-Wit zo nu en dan achter, waardoor het spel wat eenzijdig werd en Erwin en ik vaak in de punt kwamen te spelen. Maar het bleek vandaag dé manier om Blauw-Wit te verslaan. En nu op naar woensdag en zondag. Drie wedstrijden in 1 week. Mooi man.’’

In de Korfbal League wordt komende week een midweekse ronde gespeeld. LDODK speelt a.s. woensdag 9 december thuis tegen Dalto/BNApp.nl (20.30 uur).