Eenvoudige overwinning LDODK in Sassenheim

Terug naar het nieuwsoverzicht

Onder heerlijke weersomstandigheden namen TOP/IAA Fresh en LDODK/Rinsma Modeplein het zaterdagmiddag tegen elkaar op in de Ereklasse A. In Sassenheim behaalde LDODK een overtuigende overwinning: 18-28.

LDODK begon sterk aan de wedstrijd. Door goed reboundwerk kreeg de ploeg veel mogelijkheden om aanvallen te herhalen. En mede door doelpunten van Ran Faber bouwde LDODK al snel een comfortabele voorsprong op die gedurende de wedstrijd niet meer uit handen werd gegeven.

De tweede helft was daarna eigenlijk nog een formaliteit. TOP wist iets meer te scoren, mede door enkele strafworpen, maar het vormde geen echte bedreiging meer voor LDODK. Alle veldspelers van LDODK wisten tot scoren te komen, waarna bij een stand van 18-28 werd afgefloten.  Al hadden er nog meer doelpunten voor LDODK kunnen vallen als de kansen beter waren benut.

Erwin Zwart is blij met de ruime overwinning. “Het feit dat we deze overwinning aan een goed collectief te danken hebben, geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden.”

Volgende week sluit LDODK het reguliere seizoen af met een thuiswedstrijd tegen Blauw-Wit. Door de overwinning van Blauw-Wit op DOS’46 dit weekend (16-14), is LDODK zeker van een plaats in de play-offs. Dat kan nog als koploper, maar daarvoor is de ploeg van Gerald Aukes afhankelijk van de resultaten van Fortuna. Als alle ploegen volgens verwachting spelen, dan zal LDODK het als nummer 2 opnemen tegen de nummer 1 van de andere poule: PKC. Die wedstrijd zal dan over twee weken in Papendrecht worden gespeeld.

Maar voordat we toe zijn aan LDODK – Blauw-Wit, staat komende dinsdag eerst de bekerfinale op het programma. Op het veld van Club Brothers zal LDODK het opnemen tegen Nic. De wedstrijd begint om 20:30 uur.

Deel dit artikel op: