Eenvoudig overwinning LDODK op Fortuna

De 22-12 eindstand tussen LDODK/Rinsma Modeplein en Fortuna/Delta Logistiek zegt genoeg. Een eenvoudige overwinning voor LDODK, dat zeker in de eerste helft bij vlagen prachtige aanvallen liet zien. Fortuna kon daar te weinig tegenover stellen.

Een middag om naar de zaal te verlangen. Voor het publiek dat ondanks de slechte voorspellingen was gekomen, was het paraplu op, paraplu af. Tussen en onder de paraplu’s door zagen ze LDODK al vrij snel naar een 8-2 voorsprong uitlopen. Fortuna creëerde wel kansen, maar was slordig in de afronding. LDODK trof wel doel, onder andere met een opnieuw eenvoudig van afstand scorende Christian Dekkers.

Fortuna kwam voor rust nog terug tot op vier punten: 10-6. De hoop die Fortuna in de kleedkamer misschien nog had om verder aan te kunnen, was van korte duur. Marloes Frieswijk schoot direct twee keer raak. Van 12-6 liep LDODK daarna verder uit naar 18-8 en uiteindelijk 22-12.

Met de overwinning nestelt LDODK zich samen met Blauw Wit op de tweede plek met zes punten, volgende week spelen beide ploegen in Amsterdam tegen elkaar. PKC leidt de ranglijst met 8 punten na een 22-11 overwinning op Blauw Wit.

Na vier wedstrijden is er een duidelijk gat van minimaal vier punten tussen de top-3 en de rest. Fortuna en KCC hebben twee punten, AW/DTV is nog altijd puntloos.

Foto’s: Jacob Heres/Picturespot.nl