Een kraker in Gorredijk: PKC op bezoek

Terug naar het nieuwsoverzicht

Er staat zaterdag (20.00 uur) een regelrechte kraker op het programma: LDODK/Rinsma Modeplein tegen PKC/Vertom. Beide ploegen staan in de top van de ranglijst, maar liepen afgelopen week allebei tegen een nederlaag op.

Dat KZ thuis de overwinning op LDODK pakte was gezien het beeld van het grootste deel van de wedstrijd geen verrassing. LDODK liep voortdurend tegen een achterstand aan, maar de ploeg knokte zich toch terug in de wedstrijd en leek in de laatste minuut nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. KZ wist met drie seconden op de klok echter alsnog te winnen.

Ondanks deze (eerste) nederlaag is LDODK nog steeds koploper. Een blik op de ranglijst leert dat LDODK de minste tegentreffers om de oren kreeg, 119 in 7 wedstrijden. Verdedigend staat het dus vaak goed, tegenstanders krijgen minder kansen. Maar daar schortte het vorige week nu net aan.

Tegenstander PKC staat op dit moment derde op de ranglijst met twee punten achterstand op LDODK. De ploeg uit Papendrecht verloor tot nu toe twee wedstrijden, uit bij DVO en vorige week thuis tegen DOS’46. Die tweede nederlaag was een verrassing. PKC leidde de lang de dans en leek ook een comfortabele voorsprong van vier punten te hebben. Maar van 20-16 werd het uiteindelijk 20-21 in Drents voordeel.

Bij de deskundigen staan LDODK en PKC allebei in het rijtjes van de vier ploegen die zich logischerwijze voor de play-offs plaatsen. In de afgelopen jaren kwam het regelmatig voor dat LDODK als vierde op de eindranglijst het in het seizoenstoetje moest opnemen tegen nummer één PKC. Dat zien ze in Gorredijk graag een keer anders. De wedstrijd van zaterdag zal daar medebepalend voor zijn.

Deel dit artikel op: