Een heel andere LDODK -TOP

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK/Rinsma Modeplein speelt zaterdag 1 oktober (15.30 uur) de vierde ronde van de veldcompetitie thuis tegen TOP/IAA fresh uit Sassenheim.

Met het oog op de ranglijst na drie duels is het de nummer één tegen de nummer laatst. En dat is voor het affiche LDODK-TOP eigenlijk wel een bijzondere constatering. Jarenlang speelden beide ploegen topduels in de Korfbal League. De club uit Sassenheim werd in 2011, 2014, 2016, 2017 en 2018 Nederlands Kampioen, maar degradeerde vorig seizoen uit de Korfbal League.

De start van het nieuwe seizoen op het veld leverde nog geen punten op. TOP verloor vorige week thuis van Blauw Wit (12-22). In de eerste twee ronden waren er nederlagen tegen DOS’46 (28-12) en Fortuna (12-22). Drie duels gespeeld, drie duels twaalf doelpunten gemaakt.

Voor LDODK ziet het er heel anders uit. Na de onverwacht ruime overwinning vorige week op Fortuna (9-18) is de ploeg van Gerald Aukes de enige ploeg in de Ereklasse A met de volle winst: 6 uit 3. De koploper heeft na drie duels ook het minst aantal tegendoelpunten geïncasseerd, dat zegt ook iets.

Beide teams hebben dit weekend wel te maken met afwezige spelers. De TOP-spelers Milou en Julia Schuiling en LDODK-spelers Esmee van Veen en Pieter Christiaan van der Woude spelen dit weekend met Talent TeamNL in Spanje het EK U21.

Deel dit artikel op: