Door dubbele winst is LDODK 5 kampioen

LDODK/Rinsma Modeplein 5 veroverde zaterdagavond het kampioenschap door in Gorredijk met 16-12 te winnen van naaste concurrent Leonidas/SIOS Jumbo Wolvega 2.

Het was de tweede wedstrijd in twee dagen voor het vijfde. Vrijdagavond werd het weekend ingeluid met een inhaalwedstrijd bij OKO/BIES 3. De punten gingen dankzij een 15-12 overwinning mee naar Gorredijk.

Door de winst stond LDODK bij aanvang van de laatste wedstrijd van de competitie een punt voor op Leonidas/SIOS. De ploeg uit Weststellingwerf had zichzelf op achterstand gezet door vorige week onverwacht thuis redelijk dik met 13-21 te verliezen van DOW/TFS/Wêz Handich 5.

LDODK pakte in de beslissende wedstrijd direct het initiatief. Halverwege de wedstrijd was het 10-7. Het lukte niet om verder afstand te nemen, het werd in de tweede helft nog even spannend doordat de ploeg de rust niet wist te bewaren. Maar uiteindelijk werd de overwinning wel over de eindstreep getrokken.

Voor alle spelers: GEFELICITEERD!