Dico Dik nieuwe trainer LDODK: ‘Avontuur dat ik graag wil meemaken’

Terug naar het nieuwsoverzicht

Dico Dik (52) volgt begin volgend seizoen Henk Jan Mulder op als hoofdtrainer/coach van LDODK/Rinsma Modeplein.

Dico Dik is al zijn hele korfballeven actief in Noord-Holland. In de jaren tachtig speelde hij bij Groen Geel mee op het hoogste niveau. Later legde hij zich toe op het trainen, vooral bij Groen Geel, maar ook bij KZ. Hij bracht bij Groen Geel een talentvolle generatie van de D’s naar het hoogste niveau. Vorig seizoen stond hij als eindverantwoordelijke aan de lijn in het debuutjaar van Groen Geel in de Korfbal League. “En daarmee was het doel bereikt. Zowel de spelers als ik waren aan iets nieuws toe.”

Na ruim een half jaar luwte begint het nu weer te kriebelen. “Ik mis het korfbal wel en was verrast met het telefoontje van LDODK. Ik werd direct enthousiast, zeker nadat we uitvoerig met elkaar spraken. Dit is een avontuur dat ik graag wil meemaken.”

Dik, in het dagelijks leven IT-manager, ziet volgend seizoen als belangrijkste taak het verder inpassen van de talentvolle jeugd. “Daar heb ik veel ervaring mee en daarvoor zie ik bij LDODK ook veel kansen.”

Dat is ook precies de kwaliteit die Jan Sjoerd Pool, bestuurslid technische zaken bij LDODK, zo aanspreekt in Dik. “Dico is een ervaren trainer die bij Groen Geel heeft laten zien dat hij jeugd rijp kan maken voor de top. Bovendien combineert hij dat met een hele frisse allround speelstijl. Dico past heel goed bij de huidige situatie van LDODK. Wij zijn heel blij met zijn komst.”

Deel dit artikel op: