Degelijke punten mee uit Arnhem

LDODK/Rinsma Modeplein boekte zaterdagmiddag zonder echt te glanzen een degelijke 21-27 overwinning bij Oost Arnhem. Halverwege de wedstrijd was het 11-16.

Oost Arnhem bleef tot 4-4 bij. Daarna sloeg LDODK het eerste gaatje naar 5-9 en later 6-11. Ran Faber bracht met zijn vierde goal de stand op 6-12, waarna de net in het veld gekomen Julian Frieswijk met zijn eerste schot de 6-13 maakte. Frieswijk startte vanwege een blessure niet in de basis, Marvin Piepers nam zijn plek in. Julian en Marvin zouden elkaar in het vervolg van de wedstrijd nog een aantal afwisselen. Halverwege de wedstrijd stond de teller bij Erwin Zwart ook al weer op vijf goals. Bij Oost Arnhem was Noa Kapteyn productief met vier goals.

In de tweede helft had Oost Arnhem aanvankelijk moeite met scoren, waardoor LDODK redelijk eenvoudig naar 13-21 kon uitlopen. Daarmee zat de wedstrijd nog niet helemaal in het slot. Oost Arnhem bracht het verschil nog terug tot vier punten (19-23). Christian Dekkers, net in het veld voor André Zwart, leidde daarna een serie van drie LDODK-punten in. Op 19-26 was het wel gedaan, in de laatste minuut scoorden beide teams nog één keer. In de slotseconden probeerde Erwin Zwart zijn totaal nog op tien te brengen, maar hij bleef op negen steken.

Door het verlies van KZ tegen Blauw-Wit staat LDODK nu alleen tweede met zes punten uit vier wedstrijden. PKC staat ongeslagen aan kop, al speelde het zaterdag een lastige wedstrijd tegen Groen Geel. Komend weekend komt PKC naar Gorredijk.