De voorbeschouwing: LDODK – Fortuna

Terug naar het nieuwsoverzicht

Er zijn nog vijf wedstrijden te gaan in de reguliere competitie en de spanning stijgt per week. Tussen LDODK/Rinsma Modeplein en Fortuna/Delta Logistiek staat er zondag veel op het spel. Om bij te blijven moeten beide ploegen winnen.

Alles wat LDODK wil, is de wedstrijd vorige week bij DOS’46 zo snel mogelijk vergeten. Een dikke, maar verdiende nederlaag. Toch heeft de selectie ongetwijfeld afgelopen week meer dan eens in de spiegel gekeken. Wat ging er mis? Waarom wil het niet meer? Waar is de veerkracht die het team had ontwikkeld. En waar waren het scorend vermogen en het zelfvertrouwen afgelopen zaterdag. Er is één geruststelling: het zit er wel in. Maar het is nu zaak dat het er ook weer uitkomt in de beslissende fase van de competitie.

In de eerste wedstrijd waarin het moet gaan gebeuren is Fortuna de tegenstander. Beide ploegen delen samen met DOS’46 nu de vierde plaats, met zestien punten, twee minder dan de nummer drie op de ranglijst. Winnen is noodzakelijk om aan te blijven haken bij de bovenste plekken.

Fortuna verloor afgelopen weekend van TOP (20-26), nadat het in de drie speelrondes daarvoor had gewonnen. Drie overwinningen die volgden op een gelijkspel bij PKC. De regerend landskampioen weet wat het is om in de slotfase van de competitie te vlammen. Vorig jaar werd op het nippertje de vierde plek veiliggesteld, om daarna met het landskampioenschap af te sluiten. Ook dat kan allemaal.

Op dit moment strijden nog zeven van de tien ploegen om een plekje bij de beste vier. Dat betekent ook dat er iedere week kandidaten tegen elkaar spelen. Komend weekend betekent dit onder andere ook de confrontatie TOP-PKC en KZ-DOS’46. Kortom: zondagavond kan alles weer anders zijn.


Foto: Jacob Heres/Picturespot.nl

Deel dit artikel op: