De voorbeschouwing: KZ – LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

Er staat wel wat op het spel, zaterdag (20.00 uur) tussen KZ/Hiltex en LDODK/Rinsma Modeplein. Wint LDODK dan wordt het gat tussen beide ploegen zes punten. Mocht KZ de punten in eigen huis houden, dan kruipen beide ploegen op de ranglijst naar elkaar toe en wordt het verschil twee puntjes.

We hebben nog acht wedstrijden te gaan in de reguliere Korfbal League, dus er is nog van alles te winnen en te verliezen. De top-4 is nog lang geen uitgemaakt zaak. Het verschil tussen de koplopers en de nummer vijf is nog slechts vier punten. En de laatste weken lieten soms verrassende uitslagen zien. Bovendien staan er nog volop onderlinge duels op het programma.

LDODK pakte vorige week lekker uit tegen degradatiekandidaat Tempo: 30-17. Al was het wel een winst met een zwart randje. Julian Frieswijk viel geblesseerd uit. Het was een eenvoudige overwinning waarbij LDODK de teugels niet al te ver liet vieren. Dit tot tevredenheid van coach Henk Jan Mulder. De komende weken ziet het programma er wel wat lastiger uit, met KZ uit, DVO thuis en DOS’46 uit.

De thuiswedstrijd tegen KZ in de tweede speelronde werd een redelijke eenvoudige overwinning: 33-25. Na een ruststand van 12-13 volgde in de loop van de tweede helft een eenvoudige walk-over. Het was een verrassing, aangezien KZ in de opening van het seizoen tot een gelijkspel kwam tegen TOP. Nadien volgden wisselende uitslagen met ook een gelijkspel tegen DVO, maar wel winst op Fortuna en PKC. De Noord-Hollandse derby tegen Blauw-Wit ging dan weer onverwacht verloren. Afgelopen weekend verloor KZ bij TOP, nadat het lang bij kon blijven.

Het lijkt er op dat KZ, ondanks de wisselende resultaten, in ieder geval is gegroeid in het seizoen. Iedere ploeg kan het onderspit delven tegen de Zaankanters. Met andere woorden: aan LDODK de taak om vanaf de eerste minuut vol bij de les te zijn.

Foto: Jacob Heres/Picturespot.nl

Deel dit artikel op: