D1 en B1 verliezen play-offs

Zowel LDODK/Rinsma Modeplein D1 als LDODK/Rinsma Modeplein B1 zijn er zaterdag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finales om het Nederland Kampioenschap. Ze gingen in de kwartfinales strijdend ten onder.

Voor de spelers van zowel D1 als B1 was de kwartfinale een hele ervaring. En ze horen in hun leeftijdscategorie wel bij de beste acht ploegen van het land. En dat is een felicitatie waard!

CSL D1 – LDODK D1 6-5

Een kwartfinale spelen voor het NK met veel publiek op de tribune en veel lawaai van trommelende supporters. Daar wordt je nerveus van. Dat was te zien in de wedstrijd tussen CSL D1 en LDODK D1. Met zeker in de eerste helft heel veel plaatsingsfouten en onderscheppingen op lange ballen. Het lengteverschil tussen spelers bij de D’s kan groot zijn en dat heeft behoorlijk invloed op het spel.

In de eerste helft waren de doelpunten duur. De 1-2 ruststand zegt genoeg. Een fraaie onderschepping bracht LDODK na rust op 1-3. Eindelijk een gaatje, maar in de daarop volgende aanval van CSL ging het direct mis: 2-3. Weer een CSL-aanval later was het 3-3 en vanaf de strafworpstip werd het 4-3. Daarna was LDODK het even helemaal kwijt. Het werd van afstand nog wel 4-4, maar opnieuw sloeg CSL direct daarna weer toe: 5-4. Met nog tien minuten te spelen werd het 6-4. LDODK probeerde nog van alles waar het lukte niet om dichterbij te komen. In de laatste minuut werd het nog wel 6-5.

DVO B1 – LDODK B1 17-16

LDODK B1 gaf een eerste helft weg om zo nu en dan de vingers bij af te slikken. Aanvallend ging het goed, verdedigend werd DVO regelmatig zo onder druk gezet dat ze meerdere malen door de schotklok gingen.

Het kon in de eerste helft beide kanten op. DVO kwam op 3-1, maar LDODK zette daarna een goede reeks neer door een 4-2 achterstand om te buigen naar een 5-7 voorsprong. Op 7-7 miste DVO een strafworp. In de laatste minuut bepaalde LDODK de ruststand op 10-9.

Ook de tweede helft kende meerdere gezichten. DVO liep uit naar 12-9, LDODK kwam terug naar 13-14. In deze fase van de wedstrijd had LDODK de overhand, het wachten was op een grotere voorsprong. Maar die kwam er niet. Vanaf 15-15 nam DVO het initiatief weer over. Een strafworp bracht de Bennekommers op 16-15. LDODK liet daarna een hele dikke kans op de gelijkmaker liggen, verspeelde de bal bij de middenlijn en kreeg direct een treffer om de oren: 17-15. In de resterende minuten werd nog van alles geprobeerd. Maar de 17-16 viel pas met nog 41 seconden op de klok. Er restte te weinig tijd om een verlenging uit het vuur te slepen.