D1 eindigt als vijfde op NK

Terug naar het nieuwsoverzicht

Het was een spannende poule waarin LDODK D1 terecht kwam op het NK voor de D-teams, afgelopen zaterdag in Koog aan de Zaan. Op doelsaldo eindigde LDODK derde in de poule, uiteindelijk goed voor een vijfde plaats.

De eerste wedstrijd bepaalde een groot deel van het verdere verloop van het toernooi. LDODK opende tegen Groen Geel. Met een 2-1 voorsprong op het scorebord verloor de ploeg de grip, mede door een aantal strafworpen die bij vriend en vijand veel discussie opleverden. Toen was het ineens 2-4 en lukte het LDODK niet te herstellen, terwijl Groen Geel in een flow terecht kwam. Het resultaat was een 6-12 verlies.

De ploeg had maar een korte hersteltijd, maar pakte het in de tweede wedstrijd goed op door Nieuwerkerk met 6-4 te verslaan. De laatste poulewedstrijd tegen Dindoa leverde een hele eenvoudige overwinning op: 8-2. Omdat Groen Geel bij Nieuwerkerk over de knie ging, eindigden beide ploegen samen met LDODK op 4 punten uit 3 wedstrijden. Het onderlinge doelsaldo was doorslaggevend en op basis van de openingswedstrijd eindigde LDODK daardoor als derde.

In de wedstrijd om de 5e plaats moest de ploeg zich nog één keer opladen. Tegen Vitesse uit Barendrecht was het duidelijk dat het een zwaar toernooi was geweest, zeker ook mentaal. LDODK kwam op 3-5 achterstand, maar wist in de tweede helft de stand toch nog om te draaien. Een 7-5 overwinning leverde uiteindelijk de 5e plaats op.

Coach Dick Wever: “De dag kreeg zo een mooi slot. We hebben drie keer gewonnen, na een lastig begin. We hebben niet het niveau gehaald dat we in de competitie wel haalden, maar het was voor de spelers een geweldige ervaring.”

Fortuna uit Delft haalde de titel binnen door in de finale Groen Geel te verslaan.

Foto’s: Jan Hoekstra/Korfbalfoto.nl

Deel dit artikel op: