Cruciaal duel voor LDODK in Amsterdam

Terug naar het nieuwsoverzicht

In de strijd om de tweede en de derde plek in de poule staat er zondagmiddag (15.30 uur) voor LDODK/Rinsma Modeplein in Amsterdam een cruciaal duel op het programma tegen Blauw-Wit.

De ranglijst na drie speelronden is duidelijk. Fortuna heeft nog de volle winst. Daarachter volgen Blauw-Wit, LDODK en KZ met vier punten. Trainer/coach Dico Dik verwacht dat deze drie ook uit gaan maken welke twee ploegen met Fortuna naar de kampioenspoule gaan. “Ik heb steeds gezegd dat we tegen deze beide tegenstanders dan drie wedstrijden moeten winnen om ook in de kampioenspoule een beetje een gunstig uitgangspunt te hebben. De ene verlieswedstrijd hebben we tegen KZ al gehad. Dus is het zondag in Amsterdam heel belangrijk.”

Het strijdplan ligt klaar. “Het is nu zaak dat we ons aan dat plan gaan houden.” Dik is blij dat hij vorige week in de wedstrijd tegen Dalto een LDODK heeft gezien dat echt vol de strijd aanging. “Blauw-Wit is een ploeg die ook altijd veel strijd levert. Wij moeten minimaal dezelfde strijd leveren om dan op korfballend terrein het verschil te kunnen maken.” Dik verwacht in Amsterdam een duel op het scherpst van de snede, een pittig potje. “Deze twee punten zijn voor beide ploegen onmisbaar.”

LDODK herpakte zich vorige week met een 26-22 overwinning op Dalto van een 19-25 nederlaag tegen KZ een week eerder. Dik: “We hebben stapjes gemaakt. Dat we tegen een achterverdedigende ploeg 26 keer scoren is goed. Ik dacht een paar keer dat de wedstrijd gespeeld was, waarna Dalto toch weer terug kan. We hebben die fases goed geanalyseerd.”

Blauw-Wit pakte vorige week bij KZ een heerlijke overwinning door echt in de allerlaatste seconden via een vrije bal het winnende punt te scoren: 16-17. In de eerste twee ronden won Blauw-Wit ook nipt van KCC en verloor het van Fortuna: 31-25.

Deel dit artikel op: