Coronavirus: beperkte mogelijkheden voor jeugd, einde Korfbal League-seizoen

Terug naar het nieuwsoverzicht

Dinsdagavond heeft de Rijksoverheid een update gegeven over de coronamaatregelen. Dat betekent voor LDODK/Rinsma Modeplein zowel goed als minder goed nieuws.

Laten we met het goede nieuws beginnen. Jeugd krijgt weer beperkte mogelijkheden om samen te sporten. Wij gaan nu bekijken wat er precies mogelijk is en wat we zelf of samen met andere partijen kunnen organiseren. Het bestuur vergadert donderdagavond. Zodra we meer kunnen vertellen over activiteiten delen we dat jullie mee. We zijn hierbij ook afhankelijk van het beleid van de gemeente Opsterland.

Einde Korfbal League-seizoen

Het minder goede nieuws gaat over het vervolg van de Korfbal League. Het bestuur van het KNKV heeft woensdagmiddag besloten dat de competitie in de League en de hoofdklasse niet meer wordt uitgespeeld. Er zijn dus geen play-offs, geen finale en geen kampioenen. Dat betekent dat voor LDODK/Rinsma Modeplein het seizoen er op zit. Jammer, maar gezien de omstandigheden een logische beslissing.

Het KNKV heeft ook besloten dat er volgend seizoen elf teams uitkomen in de Korfbal League. Zowel KCC als Dalto promoveren vanuit de hoofdklasse. Tempo is wel uit de League gedegradeerd.

Deel dit artikel op: