C1 ook op veld Nederlands Kampioen

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK/Rinsma Modeplein heeft na de zaaltitel ook het Nederlands Kampioenschap op het veld binnengehaald. In Driebergen werd met ruime cijfers gewonnen van PKC C1: 15-6.

Eigenlijk was LDODK de hele wedstrijd de betere ploeg, maar lukte het in de eerste helft niet om het overwicht in doelpunten uit te drukken. Kansen waren er genoeg, maar tot 4-4 gingen beide ploegen gelijk op. Daarna pakte LDODK de eerste twee punten voorsprong: 6-4. Op 6-5 miste LDODK een strafworp, al de tweede in de wedstrijd. Net voor de pauze bepaalde Josse Scheenstra de ruststand op 8-5.

In de tweede helft was de wedstrijd vrij snel gespeeld. LDODK liep uit naar 12-5. Het lukte PKC niet om een oplossing te vinden om de afstand kleiner te maken. Uiteindelijk zou PKC in de tweede helft maar één keer scoren (12-6). Daarna liep LDODK verder uit naar een 15-6 eindstand.

Twee nationale titels in één seizoen! Een geweldige prestatie van de spelers en begeleiding van de C1. Gefeliciteerd!

Foto’s: Jenna Spelten