C1 naar halve finale NK

LDODK/Rinsma Modeplein C1 heeft zich zaterdag eenvoudig geplaatst voor de halve finales om het Nederlands Kampioenschap. DVO C1 werd in Wolvega met 18-6 verslagen.

De kwartfinale tegen de ploeg uit Bennekom werd al in de eerste helft beslist. LDODK liep vrij snel uit naar een comfortabele 8-1 voorsprong. Door zelf goed aanvallend spel af te leveren en tegelijkertijd DVO heel veel verdedigende druk te geven. De eerste helft eindigde met 11-2 op het scorebord, de twee DVO-goals kwamen beide uit strafworpen.

Pas in de vijfde minuut na rust maakte DVO haar eerste velddoelpunt. Beide ploegen wisten het publiek in de tweede helft niet bijster meer te boeien. Bij LDODK was de druk er af, bij DVO was het geloof in een goed resultaat verdwenen. LDODK korfbalde daarna rusting naar een overtuigende 18-6 overwinning.

De halve finale wordt op zaterdag 16 april om 12.00 uur in Harderwijk gespeeld. Tegenstander is ONDO C1 uit ’s-Gravenzande dat in de kwartfinale Nieuwerkerk C1 met 18-10 versloeg.