Benauwde zege LDODK op debutant DeetosSnel

Terug naar het nieuwsoverzicht

Op papier zou LDODK/Rinsma Modeplein het niet echt moeilijk moeten krijgen met debutant DeetosSnel. Dit bleek allerminst het geval. Na een zinderende slotfase wist LDODK maar net de overwinning binnen te slepen: 24-23.

LDODK – met Julian Frieswijk voor Jurjen Bosma en wederom Marlou Kuiper in de basis – opende de score, maar de gasten uit Dordrecht lieten direct zien niet voor niets naar Friesland te zijn afgereisd. DeetosSnel zat onder aanvoering van met name Jimin de Vries en Brett Zuijdwegt op het vinkentouw; beide spelers scoorden de hele wedstrijd makkelijk en op cruciale momenten.

LDODK kwam steeds op voorsprong, maar na 15 minuten spelen stond het gewoon 6-6. De Vries zette DeetosSnel zelfs op een 7-8 voorsprong, en de ploeg ging door tot 8-10. LDODK herpakte zich en Marlou Kuiper bepaalde de ruststand op 13-10.
Het spel was bij LDODK niet onaardig, maar simpel gezegd moet er nog een tandje bij op alle vlakken. De precisie in het schot ontbrak (aanvallers Marjolijn Kroon en Femke Faber wisten in de hele wedstrijd niet te scoren) en er werd op sommige momenten niet strak genoeg verdedigd.

Na rust probeerde DeetosSnel-coach Gert-Jan Kraaijeveld met een aantal vakwisselingen de aansluiting te vinden, maar LDODK hield op dat moment het hoofd koel en liep met twee doelpunten van Erwin Zwart (hij scoorde in totaal 11 maal) uit naar 15-11. Op 18-13 en daarna 22-17 leek LDODK voldoende marge te hebben opgebouwd, maar DeetosSnel wist van geen opgeven. Met nog ruim tien minuten op de klok en een stand van 23-19 nam coach Henk Jan Mulder een time-out, maar die had niet het gewenste effect. DeetosSnel vocht zich – met wederom doelpunten van DeetosSnel-smaakmakers De Vries en Zuijdwegt – terug tot 23-22. Marvin Piepers kwam in de ploeg voor de goed spelende, maar leeg gespeelde Frieswijk in de ploeg.

De spanning was te snijden en werd nog meer opgevoerd toen Piepers een kans kon afmaken na een doorbraak van vakgenoot Zwart. Geduw en getrek onder de korf en een zeker doelpunt ging weer uit de korf. Scheidsrechter Luttik rekende dit Zwart aan, maar werd er door zijn grensrechter op gewezen dat het een DeetosSnel-speler was die aan de paal zat. Oordeelt u zelf in de samenvatting onderaan deze pagina.

Op dat moment had Luttik geen VAR achter de hand en gaf hij de voor LDODK bevrijdende strafworp die werd benut door Zwart: 24-22. Nog steeds gaf DeetosSnel zich niet gewonnen en bracht de stand terug tot 24-23, waarna er nog een paar hectische aanvallen volgden. Het bleef bij 24-23: LDODK haalde opgelucht adem en DeetosSnel zocht gefrustreerd de kleedkamer op.

Foto’s: Jacob Heres/Korfbalfoto.nl