Belangrijke duels zaterdag: beslissende play-offs voor C1, A2, 3 en 5

Terug naar het nieuwsoverzicht

Zaterdag 16 april staan er voor vier teams van LDODK/Rinsma Modeplein nog belangrijke wedstrijden op het programma.

C1: halve finale om nationale titel

De C1 speelt om 12.00 uur in Harderwijk de halve finale om het Nederlands Kampioenschap. Tegenstander is ONDO C1 uit ’s Gravenzande, dat vorige week in de kwartfinale met 18-10 won van Nieuwerkerk C1.

LDODK C1 haalde de halve finale door vorige week in Wolvega af te rekenen met DVO C1: 18-6. De winnaar van het duel in Harderwijk plaatst zich voor de finale om de nationale titel.

A2: handhaving 1e klasse

De A2 speelt om 10.00 uur in Gorredijk de tweede wedstrijd tegen Quick ‘21 A1. Vorige week was de ploeg uit Oudega het sterkst: 16-11. Weet de A2 dit verschil in Gorredijk goed te maken dan handhaaft het team zich volgend seizoen in de 1e klasse.

Senioren 3: plaatsing Reserve tussenklasse

Senioren 3 maakt in een onderlinge tweekamp met Nieuwerkerk 2 uit wie zich plaatst voor de nieuw te vormen Reserve tussenklasse. Het uitduel in Nieuwerkerk eindigde in een 22-18 overwinning voor de thuisploeg. Om de tweekamp te winnen moet LDODK dus zaterdag met meer dan vier punten verschil winnen. De wedstrijd begint om 15.45 uur.

Senioren 5: promotie naar Reserve 2e klasse

Senioren 5 speelde woensdag de eerste wedstrijd in een tweeluik tegen Rodenburg 2. De ploeg uit Leek werd met 25-15 verslagen. In de tweede wedstrijd, zaterdag om 17.30 uur in Gorredijk, moet Rodenburg de tien goals verschil wegpoetsen om LDODK de promotie te ontnemen.

Deel dit artikel op: