LDODK verovert juniorenbeker

LDODK/Rinsma Modeplein A1 won dinsdagavond in Emmen de noordelijke juniorenbeker door de strafworpen beter te nemen dan DOS’46 A1. De strijd vanaf de stip was nodig omdat de reguliere speeltijd en de verlenging geen winnaar opleverde.

De strijd tussen LDODK en DOS’46 ging in de eerste helft gelijk op. Pas net voor rust nam LDODK voor het eerst afstand: 10-7. Die voorsprong werd in de tweede helft verder uitgebouwd. LDODK was op veel terreinen de bovenliggende ploeg en liep uit naar een marge van vijf: 13-8 en later 16-11.

Maar daarna lukt het niet om verder afstand te nemen. Sterker nog, DOS’46 kwam terug tot 16-16. LDODK leek het daarna op 17-16 alsnog te beslissen, maar in de laatste seconden kwam DOS’46 opnieuw langszij. De eindstand van 17-17 betekende een verlenging.

De eerste helft van de extra tijd (vijf minuten) bleef zonder doelpunten en ook de tweede extra vijf minuten leek doelpuntloos voorbij te gaan. Tot Stefan ten Hoeve LDODK op 18-17 schoot. Maar ook dat was niet genoeg. Na een te vroeg geschoten laatste aanval van LDODK, kreeg DOS’46 opnieuw de kans om gelijk te komen. Eindstand na verlenging: 18-18.

Uiteindelijk moesten de strafworpen dus de beslissing brengen. LDODK miste de derde strafworp, DOS’46 de zesde en de achtste. Op dat moment had LDODK de beslissing kunnen maken, maar ook de achtste stip van LDODK ging mis. Op dat moment hadden alle acht veldspelers hun strafworp genomen en begon het circus opnieuw, maar een misser kon vanaf dat moment fataal zijn. DOS’46 miste uiteindelijk strafworp nummer twaalf, waarna Ran Faber het karwei afmaakte.

Spelers en begeleiding: van harte gefeliciteerd met deze hard bevochten overwinning.