B1 plaatst zich voor bekerfinale

LDODK/Rinsma Modeplein B1 heeft zich dinsdagavond voor de bekerfinale geplaatst door in een verlenging met 20-16 bij Nic./Hoogkerk te winnen.

Het was in Hoogkerk een spannende wedstrijd. LDODK stond bij rust met 9-6 achter, maar wist in de tweede helft zich mooi in de wedstrijd terug te vechten. Na de reguliere speeltijd floot de scheidsrechter af op 14-14.

In de extra tijd maakte LDODK de klus af. Dat betekent dat de B1 op dinsdag 18 juni in de finale van de aspirantenbeker staat. De wedstrijd wordt gespeeld in Emmen.

Tegenstander is Heerenveen B1. Ook zij maakten er tegen Mid-Fryslân B1 een spannende halve finale van. De eindstand van 12-12 maakte ook daar een verlenging nodig. Maar ook de extra tijd bracht geen beslissing. Vervolgens miste Mid-Fryslân twee strafworpen en Heerenveen maar één.

De senioren van LDODK plaatsten zich al voor de bekerfinale. Donderdagavond kan de A1 het affiche voor een avond bekerfinales helemaal afmaken door in de halve finale AVO A1 te verslaan