Amsterdamse zondagmiddag in Kortezwaag

Voor de tweede keer in ruim een week treedt LDODK/Rinsma Modeplein komend weekend aan tegen een tegenstander uit Noord-Holland. Zondag om 16.00 speelt de ploeg van Gerald Aukes in Gorredijk tegen Blauw-Wit.

De Amsterdammers haalden één punt uit de eerste twee duels van de Kenonz Korfbal League. Met een beetje geluk hadden dat er twee kunnen zijn. In het openingsduel zag Blauw-Wit tegenstander KZ pas laat langszij komen. Vorige week in Nijeveen was de uitslag duidelijker. DOS’46 boekte een 21-16 overwinning. Het liep bij Blauw Wit stroef, de ploeg kwam al snel op achterstand. Een gat van vijf was bij rust teruggebracht tot twee: 11-9. Maar in de tweede helft lukte het niet dichterbij te komen, mede dankzij tactische ingrepen aan DOS-zijde. Ook Blauw-Wit probeerde met omzettingen nog wat recht te zetten, maar tevergeefs.

Voor LDODK zag het er afgelopen weekend een stuk fraaier uit. Na het spectaculaire openingsduel tegen DVO (28-28), volgde zaterdagavond een duidelijke overwinning bij KZ: 18-23. Zoals een vaste supporter na afloop zei: “Zo duidelijk hebben we hier volgens mij nog nooit gewonnen.” Het krachtverschil tussen beide ploegen was echter wel duidelijk. LDODK kwam nooit in gevaar en speelde zich na een degelijke overwinning. Ook zonder Erwin Zwart, die nog maanden aan de kant staat met een achillespeesblessure. Het zegt iets over de breedte bij de heren in de LDODK-selectie.

Wedstrijden tussen LDODK en Blauw-Wit kunnen aantrekkelijk zijn. Zondagmiddag wordt het hoe dan ook gezellig in Kortezwaag.