27 LDODK’ers op Korfbal Challenge

Terug naar het nieuwsoverzicht

Van dinsdag 27 tot en met vrijdag 30 december vindt in Rotterdam de jaarlijkse Korfbal Challenge plaats. Hierbij komen maar liefst 27 LDODK’ers in actie.

U15

Op woensdag en vrijdag is er een Talenten Challenge U15. Deze leeftijdscategorie is landelijk onderverdeeld in allerlei regionale teams. LDODK’ers spelen in RTC De Wouden dat in de herfstvakantie een kwalificatietoernooi in Nieuwehorne won, waardoor ze op vrijdag in de toppoule uitkomen. De volgende LDODK’ers zijn van de partij: Anouk van de Goot, Floor Engels, Hiske de Vries, Jurjen Veldkamp, Josse Scheenstra en Luuk Wassink. Anke Pratley hoort ook in dit rijtje, maar zij is geblesseerd.

U17

Op dinsdag en woensdag is er de Talenten Challenge U17. Op woensdagavond wordt de selectie voor Nederland U17 bekend gemaakt die zich gaat voorbereiden op de World Cup die volgend jaar in Eindhoven wordt gespeeld.

Bij RTC Noord U17 komen de volgende LDODK’ers in actie: Lyan Stelma, Sanne Veenstra, Noud Faber, Ids de Vries, Corné Hoogeveen, Ynze Detmer Boonstra, Rimmer Houwing en Tieme Eppinga. De ook geselecteerde Wilmer Hansma is geblesseerd.

Eerder maakte de bondscoach van het Nederlands team U17 al een voorselectie van 22 heren en 22 dames bekend, waaronder ook Lyan, Sanne, Tieme, Noud en Wilmer. Maar in principe kunnen ook nog spelers van buiten de voorselectie zich voor het Nederlands team plaatsen.

U19

De talenten van U19 spelen hun toernooi op donderdag en vrijdag. Op vrijdagavond wordt het nationale team U19 bekend gemaakt dat in april volgend jaar het WK speelt in België.

Ook hier is een voorselectie met 22 heren en 22 dames, waaronder de LDODK-heren Matthijs Draaisma, Jurjen Veenstra, Karsten Bottema en Nils Postma. In RTC Noord U19 komen zij samen in actie met de LDODK-dames Femke van der Hoek, Anouk Ensing en Janne Postma. Net als bij de U17 is de voorselectie een voorteken, maar kunnen ook spelers buiten de voorselectie worden gekozen voor het Nederlands team.

Talent TeamNL

Op dinsdagavond speelt Talent TeamNL tegen Suriname. Later in de week op donderdag speelt dit ‘Jong Oranje’ tegen het grote Oranje TeamNL. LDODK’ers Esmee van Veen en Pieter Christiaan van der Woude zijn lid van de selectie Talent TeamNL.

TeamNL

Bij TeamNL komen drie LDODK-spelers in actie: Femke Faber, Ran Faber en Harjan Visscher. TeamNL speelt op dinsdagavond tegen Duitsland en op donderdagavond tegen Talent TeamNL.

All-stars

Op donderdagavond doen Julian Frieswijk en Marlou Kuiper mee in een all-starwedstrijd.

Kijk hier het complete programma: www.korfbal.nl/korfbalchallenge.

Deel dit artikel op: