Tweede helft brengt LDODK overwinning

Dankzij een goede tweede helft pakte LDODK/Rinsma Modeplein zaterdagavond de overwinning tegen KCC/CK Kozijnen. Na een 9-8 ruststand werd het uiteindelijk 24-18.

De tweede helft was drie minuten zuivere speeltijd onderweg toen Marjolijn Kroon in het aanvalsvak de plek innam van Esmee van Veen. Een paar minuten later was het 13-9. Twee keer Kroon bracht LDODK voor het eerst op een iets ruimere voorsprong (13-9). Een belangrijk moment. In het verloop van de tweede helft zouden Marjolijn en Esmee nog een paar keer elkaars plek innemen bij een vakwissel.

Het gaatje van vier volgde op een eerste helft waarin LDODK er niet in slaagde meer dan een doelpunt afstand te nemen van de ploeg uit Cappelle aan den IJssel. Ook KCC pakte aanvankelijk enkele keren de voorsprong. Bo Oppe scoorde in het eerste bedrijf vier keer, waarvan drie keer vanaf de strafworpstip.

Op slag van rust schoot Julian Frieswijk LDODK van afstand op 9-8, hij tekende direct na rust ook voor de 10-8. Nadat in de tweede helft de marge was gegroeid, kwam LDODK niet meer in de problemen. Maar met een verschil van vier of vijf doelpunten kun je in het zaalkorfbal niet achterover leunen. Gerald Aukes hield zijn ploeg vanaf de zijkant met intensieve coaching daarom scherp. Door te blijven scoren pakte LDODK uiteindelijk een degelijke overwinning.

Doordat de top-4 dit weekend tegen elkaar speelde, toont de ranglijst na vier competitieronden vijf ploegen met vijf punten, waaronder LDODK. PKC dat bij DVO won gaat met zeven punten aan de leiding.

LDODK gaat volgende week zaterdag (10 december; 19.30 uur) op bezoek bij Groen Geel.