LDODK laat het lopen tegen PKC

Terug naar het nieuwsoverzicht

Ondanks een flitsende start slaagde LDODK/Rinsma Modeplein er in Papendrecht niet in om het PKC/Vertom echt moeilijk te maken.

Na een alleszins redelijke eerste helft (14-11) gaf LDODK na rust de wedstrijd volledig uit handen. PKC kon freewheelend weglopen en gaf LDODK met 26-15 een pak voor de broek.

“Het was de tweede helft allemaal los zand. We laten het lopen.” Harjan Visscher was na afloop schuldbewust. Terwijl LDODK juist zo goed begon. Vooral Visscher schoot in het begin met scherp. Zijn eerste twee schoten troffen meteen doel. Waarna Ran Faber ook binnen een minuut het voorbeeld van Visscher volgde. En stond het zo maar 0-4. Maar met zo’n beginfase – “Dat hebben we dit seizoen wel vaker” – wordt nog geen wedstrijd gewonnen. Achteraf bleken deze eerst minuten ook meteen de beste van LDODK.

Wel waren er enigszins verzachtende omstandigheden, zijnde het geblesseerd uitvallen in die beginfase van Marjolijn Kroon. Dat bleek een kantelpunt in de wedstrijd. Coach Gerald Aukes zag, na de al langer afwezige Erwin Zwart en de nog geschorste Julian Frieswijk, opnieuw een dragende speler wegvallen. En dat blijkt op dit moment toch te veel van het goede te zijn. Aukes voelde zich genoodzaakt om de boel om te gooien. Femke Faber junior kwam in het veld, waarna Esmee van Veen doorschoof naar het andere vak. Maar vanaf dat moment was LDODK het momentum kwijt terwijl PKC juist in de wedstrijd kwam. Vooral via Nienke Hintzbergen en Zita Schröder, die bovendien ook verdedigend Femke Faber senior een lastige avond bezorgde.

Toch bleef LDODK tot 11-11 bij. Echter in de laatste vier minuten voor rust lieten opnieuw de PKC-dames zien over scorend vermogen te bezitten en sloeg de thuisploeg een gat naar 14-11. Waarna de eerder benoemde beroerde tweede helft volgde. “We moesten heel veel moeite doen om tot kansen te komen. En speelden heel korte aanvallen. PKC kan gewoon erg goed het spel ontregelen. En zij konden daarentegen herhalen, herhalen, herhalen.”

En liet LDODK het in de tweede helft lopen, misschien onbewust ook wel met het oog op de eerstkomendebelangrijke thuiswedstrijd komende vrijdag tegen DOS’46. “We moeten met zijn allen door naar DOS’46. Nu op vrijdag spelen, dat vind ik echt wel tof. Dat zijn toch de leuke potjes.”Maar dan zal er wel een schepje bovenop moeten worden gedaan door LDODK. Gelukkig ziet Visscher perspectief. “Als we het net zo doen als PKC vandaag tegen ons, dan komt het goed.”