LDODK houdt koers en blijft winnen

Terug naar het nieuwsoverzicht

Zonder tot het gaatje te gaan, slaagde een degelijk LDODK/Rinsma Modeplein er opnieuw in om de volle winst te grijpen. In een volle sporthal Kortezwaag bleek Groen Geel/Ronald McDonald Huis Emma duidelijk een maatje te klein. Vanaf het begin nam LDODK het initiatief en won uiteindelijk met ruime cijfers: 30-19. Daarmee nestelt LDODK zich steviger in de top vier, mede ook door het verlies van naaste concurrent KZ, en blijft op koers voor de play offs.

“We hadden natuurlijk wel wat goed te maken.” Femke Faber refereerde na afloop nog maar even aan de zeperd eind vorig jaar tegen datzelfde Groen Geel toen LDODK zich in Wormer vergaloppeerde en met 21-20 ten onder ging. In vergelijking met die wedstrijd stond er nu en geheel andere ploeg.

LDODK, waar Marvin Piepers vanwege de schorsing van Julian Frieswijk – hij kreeg vier wedstrijden na het incident van vorige week – een basisplaats had, startte bijzonder scherp. Vooral Faber, uiteindelijk topscorer met maar liefst negen treffers, steekt momenteel in een bloedvorm. De aanvoerster was gedurende de gehele wedstrijd aanwezig. De ene keer pratend, stimulerend, de boel bij elkaar houdend. En daarna weer het schot nemen en ‘gewoon’ de ballen er in gooien. “Ach, het is natuurlijk niet zo belangrijk wie topscorer wordt, maar ik had nog nooit zo veel goals in een wedstrijd gemaakt. Dus dat is ook wel weer leuk.”

Toch bleef Groen Geel in de beginfase, vooral via Terrenc Griemink, goed bij. Pas vlak voor rust wist LDODK een duidelijk gat te slaan. Groen Geel, dat vooral leunt op haar aanvallende heren, was met eindelijk eens scorende dames, drie minuten voor het rustsignaal net weer terug gekomen tot 14-12. Waarna LDODK het tempo opschroefde en via Ran Faber, Marlou Kuiper, Femke Faber en André Zwart toch met een 18-12 voorsprong de kleedkamer in gang. “Ondanks dat het verschil toen nog niet zo groot was, had ik wel het gevoel dat dit gewoon niet meer mis kon gaan.”

De tweede helft waren de doelpunten schaarser. “Ik heb tijdens de pauze in de kleedkamer nog wel even aangegeven dat, als wij de dertig halen en we Groen Geel op minder dan twintig goals houden, iedereen een biertje van mij krijgt.” Even leek het er op dat die woorden niet waren aangekomen bij haar medespelers, maar in het figuurlijke zicht van de haven en het letterlijke zicht van de kantine bleek haar uitspraak toch haar uitwerking niet te hebben gemist. Groen Geel kon nog net op twintig treffers worden gehouden. En uiteindelijk was het Faber zelf die in de slotseconden dan toch maar nummer dertig aantekende. En zodoende alsnog bij de kassa kon afrekenen.

Ook was Faber blij dat de ploeg op deze wijze de vervelende situatie met Frieswijk, vorige week, zo achter zich kon laten. “Het was natuurlijk best wel heftig wat er gebeurde. Maar nu zie je dat er invallers zijn die meteen klaar staan om te spelen. En dat is mooi, want ik wil natuurlijk wel de play offs halen.” Naast Piepers kreeg ook Pieter Christiaan van der Woude de nodige speelminuten.

Foto: Jacob Heres/Picturespot.nl

Deel dit artikel op: