LDODK beleeft lastige middag in Delft

Terug naar het nieuwsoverzicht

Het is LDODK/Rinsma Modeplein niet gelukt punten mee te nemen uit Delft. Fortuna boekte zondagmiddag een 26-21 zege. In een tumultueuze slotfase van de eerste helft sloeg Fortuna een achteraf beslissend gat en verloor LDODK Marjolijn Kroon met een op het oog fikse enkelblessure.

Het was tot 10-10 een gelijk opgaande strijd waarin Fortuna vanaf het eerste fluitsignaal veel verdedigende druk gaf. Aanvallend waren vooral de Delftse dames goed bezig. Celeste Split maakte het Esmee van Veen lastig, ze maakte drie van de eerste vijf Fortunagoals. In die beginfase zat Harjan Visscher er ook lekker in tegen zijn oude ploeg, met vijf van de eerste tien LDODK-goals.

Split maakte vanaf de stip 11-10 en daarna ook de 12-10. LDODK liet in deze fase een paar opgelegde kansen liggen. André Zwart nam de plek in van Ran Faber, waarna LDODK weer dikke kansen liet liggen. Op 12-10 verliet Marlijn Kroon geblesseerd het veld, Femke Faber junior nam haar plek in.

Fortuna gaf LDODK geen tijd om te schakelen, Fleur Hoek knalde met twee afstandsschoten de voorsprong naar 14-10. Na de 14-11 van André Zwart liep Fortuna verder uit naar een 16-11 ruststand. Femke Faber senior was inmiddels naar het ander vak verhuisd.

Ran Faber keerde aan het begin van de tweede helft terug, nu op de positie van Julian Frieswijk. Enkele minuten later nam Julian de plek in van Marvin Piepers. Fortuna liep in deze fase uit naar 19-13.

Het zat LDODK daarna bij een aantal goede aanvallen niet mee. Toch lukte het de ploeg van Gerald Aukes om weer terug te vechten tot 20-17. Dichterbij komen lukte echter niet. Fortuna liep weer uit naar 23-17. Op 23-20 was het gaatje toch weer teruggebracht naar drie punten met nog vijf minuten op de klok.

De verder in de tweede helft redelijk onzichtbare Harjan Visscher had LDODK op twee kunnen schieten, een fraai schot draaide echter uit de korf. Dat was het moment geweest. In de slotfase liep Fortuna weg naar een 26-21 eindstand. Bij Fortuna scoorden de dames 16 van de 26 doelpunten, waarvan Fleur Hoek er vijf en Celeste Split zes voor haar rekening nam.

Het was voor LDODK de wedstrijd van veel gemiste opgelegde kansen en kansen, waaronder ook de nodige vrije ballen. Maar het werd ook de wedstrijd van verder blessureleed. Het uitvallen van Marjolijn Kroon is een bitter tegenvaller, na het verlies van Rixt Bouma vorige week en Erwin Zwart eerder in het seizoen. Ook André Zwart kampt met naweeën van een blessure.

LDODK staat na het verlies op de vierde plek op de ranglijst met 11 punten, twee minder dan Fortuna en DVO en vier minder dan PKC. De komende weken staan opnieuw belangrijke duels op het programma met eerst DVO uit en dan KZ thuis.

Foto: Frank Stollman

Deel dit artikel op: