Zaterdag: kraker in Gorredijk tegen DVO

Terug naar het nieuwsoverzicht

Een prachtig affiche: zaterdag 24 februari (20.00 uur) speelt LDODK/Rinsma Modeplein in een ongetwijfeld goed gevuld Kortezwaag tegen DVO/Transus.

We komen langzaam maar zeker in de beslissende weken van de Korfbal League. In de nog resterende vijf reguliere speelronden wordt de eindrangschikking bepaald. De vier kandidaten voor de play-offs lijken duidelijk: LDODK, PKC, KZ en DVO.

De huidige nummer vijf, Fortuna, heeft een gat van vijf punten op nummer vier DVO. De ploeg uit Delft had vorige week een stap dichterbij kunnen zetten, maar verloor in eigen huis van LDODK.

DVO verloor echter de midweekse inhaalwedstrijd van PKC en komt zaterdag op bezoek in Gorredijk. Mocht DVO zaterdag van LDODK verliezen en Fortuna de verwachte winst tegen Groen Geel pakken, dan is het gat tussen Fortuna en DVO nog maar drie punten. Beide ploegen spelen in de voorlaatste ronde nog tegen elkaar.

Het kan bovenin ook nog alle kanten op. LDODK leidt de dans met 22 punten, PKC en KZ volgen met 21 punten, DVO heeft 18 punten. LDODK heeft nog een pittig programma voor de boeg met wedstrijden tegen alle drie concurrenten in de top vier. Komend weekend spelen PKC en KZ ook tegen elkaar.

De eerste ontmoeting dit seizoen tussen LDODK en DVO eindigde in Bennekom na een meeslepend duel in een mooie 22-23 overwinning voor LDODK. Laat dat een mooie voorbode zijn voor het duel van komende zaterdag.

Deel dit artikel op: