Wij Zijn LDODK: scheidsrechter Appie Bijker

Terug naar het nieuwsoverzicht

Zonder vrijwilligers, geen LDODK. In de rubriek Wij Zijn LDODK vragen we vrijwilligers welke functie ze bekleden en wat ze daar zo leuk aan vinden. Deze keer: Appie Bijker, scheidsrechter bij de F-jeugd.

Al decennia is Appie Bijker op het korfbalveld te vinden. Als selectiespeler bij ODK, als moeder en inmiddels als beppe aan de zijlijn, als fanatiek deelneemster aan de KorfFit op vrijdag en al jarenlang als scheidsrechter bij de jeugd.

“Ik wilde vroeger nooit scheidsrechter worden. Nu fluit ik de F-jeugd en dat vind ik echt schitterend om te doen. Het is zo mooi om te zien hoe kinderen plezier krijgen in het korfbalspelletje.”

Ben je bij LDODK begonnen met korfbal, dan is de kans groot dat Appie ooit je scheidsrechter is geweest. Al ziet ze zelf haar rol ook wel eens als spelbegeleider. “Laatst floot ik een wedstrijd en was ik voor mijn gevoel geen scheidsrechter, maar heb ik een mooie les korfbal gegeven.”

Appie is bescheiden en vindt haar rol beperkt. “Zoveel doe ik niet voor de vereniging, vind ik zelf.” Maar ze beleeft veel plezier in haar vrijwilligerswerk. ”Het is mooi dat ik zo nog een steentje kan bijdragen.”

Deel dit artikel op: